Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Seizoensgroenten in juni

Wat een keuze aan groenten in juni! Er zijn enkele nieuwkomers deze maand, zoals broccoli, prinsessenboontjes, tomaat, en venkel. Er zijn natuurlijk ook de blijvers waar je nog kan van genieten, zoals asperges, erwtjes, prei, en wortelen. Keuze genoeg dus deze maand!

 

Ik zet als bron van inspiratie een aantal recepten met een aantal van de seizoensgroenten van juni op een rijtje! Allemaal recepten die trouwens al op de blog te vinden zijn.
Tip: weet je dat er in de blog een zoekfunctie zit? Gebruik het vergrootglas rechts bovenaan op de blog en typ in wat je wil zoeken. Er komen dan een hele reeks suggesties uit!

 

Broccoli

Geroosterde broccoli

Een fijne en makkelijke manier om broccoli te bereiden, eenvoudig roosteren in de oven.

 

Prinsessenboontjes

Boontjes met coppa en balsamico

Heerlijk, en nog lekkerder met eigen gekweekte boontjes, die zijn zo lekker zacht en onmiddellijk gaar.

 

Tomaat

Soep van geroosterde tomaat, een smaakbom!

Dit is één van de meest bekeken recepten op mijn blog, en terecht, wat een smaakbom deze heel pure soep…

 

Gekleurde tomatensalade

 

Venkel

Pasta met venkel, curry en schelvishaasje

 

Asperges

Risotto met asperges

Combineer het beste van Italië en ons eigen landje in deze smeuïge risotto met asperges!

 

Erwtjes

Filet van kabeljauw met coulis van erwten 

Heerlijk, deze coulis van erwten op smaak gebracht met frisse munt!

 

Prei

Op vel gebakken zalmfilet met stoemp van prei

Prei op zijn best, in een mooi groene smaakvolle stoemp.

 

Wortelen

Geroosterde wortelen met sinaas en geitenkaas

Een top vegetarische ovenschotel, heerlijk met fijne jonge worteltjes!

 

 

 

 

 

 

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen