Pasta met venkel, curry en schelvishaasje

Beoordeling door het gezin

Wat een lekkere combinatie! De venkel is heerlijk zacht en krijgt een goed tegengewicht van de pittige curry. De curry zorgt er trouwens voor dat alle smaken mooi blenden. Het schelvishaasje is een stevig stukje vis dat zich in dit gerecht heel goed laat gelden. Toen ik dit klaarmaakte was er op voorhand een beetje twijfel thuis ­čÖé maar toen het afgewerkt op tafel stond was het echt helemaal goed!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingredi├źnten

  • 800 g schelvishaasje
  • 400 g korte pasta (ik heb hier orecchiette gebruikt)
  • 2 venkelknollen
  • 2 el currypoeder
  • een beetje bloem
  • een klontje boter
  • peper (liefst vers gemalen) en zout
  • enkele takjes van het venkelgroen

Zo maak je het

  1. Snijd de venkel in stukjes van ongeveer 1 à 2 cm.
  2. Smelt een klontje boter in een ruime kookpot en stoof er de venkel in. Voeg een beetje water toe en een klein snuifje zout en laat de venkel onder deksel garen. Hij mag nog beetgaar zijn, je moet hem zeker niet te plat laten worden. Dit zal ongeveer een kwartier duren.
  3. Kook de orecchiette gaar in licht gezouten water. Giet ze af maar houd ongeveer een soeplepel van het kookvocht bij.
  4. Snijd de schelvishaasjes in moten van een portie, wentel de haasjes door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Kruid de schelvishaasjes met peper en zout, smelt een klontje boter in een pan en bak ze aan beide kanten lichtjes goudbruin. Ze zijn goed na een paar minuutjes bakken aan elke kant, bak je ze te lang dan wordt de vis droog.
  5. Snijd enkele takjes venkelgroen fijn en voeg ze samen met het currypoeder toe aan de gestoofde venkel. Roer alles goed door elkaar. Dit is je saus, dus als ze niet smeuiig genoeg is voeg je een beetje kookvocht van de orecchiette toe.
  6. Voeg de orecchiette toe aan de venkelsaus en roer nog eens goed door. Proef en kruid naar smaak bij met versgemalen zwarte peper en zout.
  7. Je kan dit best opdienen in diepe borden, leg op elk bord een portie orecchiette met venkel en daarbovenop een mooi stukje gebakken schelvishaasje. Versier met enkele takjes van het venkelgroen.

Tip

Voor een iets zachtere saus kan je een scheutje room toevoegen. Je kan in plaats van schelvishaasje ook kabeljauw gebruiken.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we┬ámet vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept