Search
Close this search box.

Pasta met venkel, curry en schelvishaasje

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Wat een lekkere combinatie! De venkel is heerlijk zacht en krijgt een goed tegengewicht van de pittige curry. De curry zorgt er trouwens voor dat alle smaken mooi blenden. Het schelvishaasje is een stevig stukje vis dat zich in dit gerecht heel goed laat gelden. Toen ik dit klaarmaakte was er op voorhand een beetje twijfel thuis 🙂 maar toen het afgewerkt op tafel stond was het echt helemaal goed!

Ingrediënten

 • 800 g schelvishaasje
 • 400 g korte pasta (ik heb hier orecchiette gebruikt)
 • 2 venkelknollen
 • 2 el currypoeder
 • een beetje bloem
 • een klontje boter
 • peper (liefst vers gemalen) en zout
 • enkele takjes van het venkelgroen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Snijd de venkel in stukjes van ongeveer 1 à 2 cm.
 2. Smelt een klontje boter in een ruime kookpot en stoof er de venkel in. Voeg een beetje water toe en een klein snuifje zout en laat de venkel onder deksel garen. Hij mag nog beetgaar zijn, je moet hem zeker niet te plat laten worden. Dit zal ongeveer een kwartier duren.
 3. Kook de orecchiette gaar in licht gezouten water. Giet ze af maar houd ongeveer een soeplepel van het kookvocht bij.
 4. Snijd de schelvishaasjes in moten van een portie, wentel de haasjes door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Kruid de schelvishaasjes met peper en zout, smelt een klontje boter in een pan en bak ze aan beide kanten lichtjes goudbruin. Ze zijn goed na een paar minuutjes bakken aan elke kant, bak je ze te lang dan wordt de vis droog.
 5. Snijd enkele takjes venkelgroen fijn en voeg ze samen met het currypoeder toe aan de gestoofde venkel. Roer alles goed door elkaar. Dit is je saus, dus als ze niet smeuiig genoeg is voeg je een beetje kookvocht van de orecchiette toe.
 6. Voeg de orecchiette toe aan de venkelsaus en roer nog eens goed door. Proef en kruid naar smaak bij met versgemalen zwarte peper en zout.
 7. Je kan dit best opdienen in diepe borden, leg op elk bord een portie orecchiette met venkel en daarbovenop een mooi stukje gebakken schelvishaasje. Versier met enkele takjes van het venkelgroen.

Tip

Voor een iets zachtere saus kan je een scheutje room toevoegen. Je kan in plaats van schelvishaasje ook kabeljauw gebruiken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen