Zoek
Sluit dit zoekvak.

Boontjes met coppa en balsamico

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Haha alweer boontjes vandaag, het is het seizoen en ik pluk ze volop uit de tuin! Deze keer heb ik ze klaargemaakt met coppa en een beetje balsamico. Ik heb balsamico gebruikt van een heel goede kwaliteit die ik vorig jaar in Italië gekocht heb, daarvan moet ik maar een beetje gebruiken voor een heel lekker smaakaccent.

 

Als eerbetoon aan mijn moestuintje heb ik de boontjes buiten gefotografeerd met in de achtergrond de bonenplanten.

 

Deze boontjes zijn heel lekker in combinatie met een gevulde aardappel, kijk hier voor een recept.

Ingrediënten

  • 800 g groene boontjes
  • 150 g coppa
  • klontje boter
  • 1 el balsamico
  • vers gemalen zwarte peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Dop de boontjes, spoel ze en kook ze gaar in licht gezouten water. Een echt goede tip: als je de kleur van je groene boontjes bij het koken mooi groen wilt houden, zet dan geen deksel volledig op de pot. Kook ze ofwel zonder deksel ofwel met een deksel dat je schuin zet zodat er een kier is.
  2. Giet ze af en spoel ze kort onder koud stromend water.
  3. Snijd de coppa in reepjes en bak ze in een pan met een klontje boter.
  4. Voeg de boontjes toe aan de pan, roer er de eetlepel balsamico onder en meng alles voorzichtig door elkaar.

Tip

Je kan in plaats van coppa ook pancetta gebruiken om te bakken bij je boontjes. Pancetta bevat wel wat meer vet.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen