Boontjes met coppa en balsamico

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Haha alweer boontjes vandaag, het is het seizoen en ik pluk ze volop uit de tuin! Deze keer heb ik ze klaargemaakt met coppa en een beetje balsamico. Ik heb balsamico gebruikt van een heel goede kwaliteit die ik vorig jaar in Italië gekocht heb, daarvan moet ik maar een beetje gebruiken voor een heel lekker smaakaccent.

 

Als eerbetoon aan mijn moestuintje heb ik de boontjes buiten gefotografeerd met in de achtergrond de bonenplanten.

 

Deze boontjes zijn heel lekker in combinatie met een gevulde aardappel, kijk hier voor een recept.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 800 g groene boontjes
  • 150 g coppa
  • klontje boter
  • 1 el balsamico
  • vers gemalen zwarte peper en zout

Zo maak je het

  1. Dop de boontjes, spoel ze en kook ze gaar in licht gezouten water. Een echt goede tip: als je de kleur van je groene boontjes bij het koken mooi groen wilt houden, zet dan geen deksel volledig op de pot. Kook ze ofwel zonder deksel ofwel met een deksel dat je schuin zet zodat er een kier is.
  2. Giet ze af en spoel ze kort onder koud stromend water.
  3. Snijd de coppa in reepjes en bak ze in een pan met een klontje boter.
  4. Voeg de boontjes toe aan de pan, roer er de eetlepel balsamico onder en meng alles voorzichtig door elkaar.

Tip

Je kan in plaats van coppa ook pancetta gebruiken om te bakken bij je boontjes. Pancetta bevat wel wat meer vet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten