Geroosterde wortelen met geitenkaas en sinaas

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze eenvoudige en heel smaakvolle vegetarische combinatie aten wij al een paar keer, als lunch, of in een iets aangepaste hoeveelheid, als avondmaal.

Je schuift de schotel in de oven en je hebt er verder geen werk mee. Simpel en heel lekker, perfect toch?

Bedankt aan het mooie boek “Koken uit één pan” van Libelle Lekker voor het recept.

Ingrediënten

  • 800 g wortelen
  • 2 sinaasappels
  • 1/2 granaatappel
  • 2 teentjes look
  • enkele takjes verse tijm
  • 150 g geitenkaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de wortelen. Als je grote of dikke wortelen gebruikt, snijd je ze in dunnere staafjes. Als je fijne jonge wortelen gebruikt hoef je ze niet te snijden.
  3. Leg de wortelen ongeschild in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie. Kruid met peper en zout.
  4. Kneus 2 teentjes look en leg ze met de takjes tijm bij de wortelen.
  5. Pers één van de sinaasappelen uit en giet het sap over de wortelen. Schil de andere sinaasappel dik en snijd de partjes sinaas tussen de velletjes uit. Verdeel de partjes sinaas tussen de wortelen.
  6. Rooster de wortelen ongeveer 45 minuten in de warme oven. Check of de wortelen beetgaar zijn, zet ze eventueel nog 5 à 10 minuten terug in de oven.
  7. Haal de schaal uit de oven. Haal de knoflook uit de schaal. Verdeel de granaatappelpitjes  samen met de in blokjes gesneden geitenkaas over de wortelen en serveer onmiddellijk.

Tip

Erg mooi als je wortelen van verschillende kleuren gebruikt.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen