Zoek
Sluit dit zoekvak.

Smaakbom – soep van tomaten uit de oven

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze soep is eigenlijk te simpel om waar te zijn en dan ook nog eens een echte smaakbom. De soep wordt op een heel pure manier gemaakt, er komt geen bijgevoegd water aan te pas, enkel het sap van de tomaten. Gebruik zo rijp mogelijke tomaten voor een maximum aan kleur en smaak, dan wordt dit je favoriete zomersoepje!

 

De inspiratie hiervoor komt uit het mooie boek “Weekendlunch” van Janneke Philippi.

Ingrediënten

  • 1 kg goed rijpe tomaten
  • 2 teentjes look
  • goede olijfolie
  • 2 koffielepels suiker
  • enkele blaadjes basilicum
  • enkele takjes platte peterselie
  • een takje oregano
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de tomaten en verwijder de groene kroontjes. Snijd de tomaten in de helft.
  3. Pel de teentjes knoflook en halveer ze.
  4. Leg de halve tomaten met de platte kant naar beneden in een ovenschotel en leg er de teentjes knoflook bij. Bestrooi de tomaten met 2 koffielepels suiker (naar smaak), sprenkel er een beetje olijfolie over en kruid ze met peper en zout.
  5. Zet de ovenschotel met de tomaten ongeveer 45 minuten in de oven en laat ze roosteren.
  6. Snipper ondertussen de basilicum en de peterselie fijn. Pluk de blaadjes oregano van het takje.
  7. Doe na 45 minuten in de oven de geroosterde tomaten, de knoflook en het vrijgekomen sap in de blender en mix alles door tot soep. Er mogen gerust nog stukjes inzitten, dat is net de charme van deze soep.
  8. Dien de soep warm op in een kommetje met de kruiden, en sprenkel er extra nog wat goede olijfolie over.

Tip

Je kan ook andere groene kruiden gebruiken, naar je eigen smaak en volgens wat je voorhanden hebt!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen