Geroosterde broccoli

Beoordeling door het gezin

★★★☆☆

Broccoli geroosterd in de oven is ontzettend gemakkelijk om te maken, en het is een hele leuke variatie op broccoli. De broccoli blijft licht beetgaar en krijgt een heel intense smaak door het roosteren.

 

Je kan de geroosterde broccoli warm eten of ook koud, met een beetje grof zout eroverheen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • olijfolie
  • grof zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stengel in plakjes.
  3. Schik de broccoli op een bakplaat en besprenkel alles royaal met olijfolie. Wrijf de olie goed rondom rond de broccoli met je vingers.
  4. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 15 minuten roosteren, of totdat de broccoli beetgaar is. Zorg er bij het roosteren voor dat de stukken broccoli elkaar niet overlappen op de bakplaat, anders roosteren ze niet mooi, dan gaan ze eerder stomen. Werk eventueel met 2 bakplaten. Let de laatste minuten van de baktijd goed op want de kleinere stukjes broccoli zouden kunnen verbranden. Haal eventueel de kleinere stukjes iets vroeger uit de oven.
  5. Haal de broccoli uit de oven en werk af met grof zeezout.

Tip

Ook lekker koud, als lunch bijvoorbeeld.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten