Search
Close this search box.

Geroosterde broccoli

Beoordeling door het gezin

★★★☆☆

Broccoli geroosterd in de oven is ontzettend gemakkelijk om te maken, en het is een hele leuke variatie op broccoli. De broccoli blijft licht beetgaar en krijgt een heel intense smaak door het roosteren.

 

Je kan de geroosterde broccoli warm eten of ook koud, met een beetje grof zout eroverheen.

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • olijfolie
  • grof zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stengel in plakjes.
  3. Schik de broccoli op een bakplaat en besprenkel alles royaal met olijfolie. Wrijf de olie goed rondom rond de broccoli met je vingers.
  4. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 15 minuten roosteren, of totdat de broccoli beetgaar is. Zorg er bij het roosteren voor dat de stukken broccoli elkaar niet overlappen op de bakplaat, anders roosteren ze niet mooi, dan gaan ze eerder stomen. Werk eventueel met 2 bakplaten. Let de laatste minuten van de baktijd goed op want de kleinere stukjes broccoli zouden kunnen verbranden. Haal eventueel de kleinere stukjes iets vroeger uit de oven.
  5. Haal de broccoli uit de oven en werk af met grof zeezout.

Tip

Ook lekker koud, als lunch bijvoorbeeld.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen