Filet van kabeljauw met coulis van erwten en munt

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een gerechtje met een prachtige kleur, daar worden we toch echt vrolijk van! De coulis van erwten krijgt een frisse smaak doordat je er enkele blaadjes munt aan toevoegt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 800 g kabeljauwfilet in 4 moten gesneden
  • 200 g erwten (vers of diepvries)
  • 1 sjalot
  • 2 takjes munt
  • halve liter groentebouillon
  • 2 el bloem
  • klontje boter
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd de sjalot in grove stukken.
  2. Kook de erwtjes samen met de gesneden sjalot en de blaadjes munt van één takje gaar in de groentebouillon. Als je de erwtje kookt zonder deksel blijven ze mooi groen, wat je natuurlijk graag wil om een mooie kleur op je bord te kunnen toveren straks!
  3. Doe de gekookte erwtjes, sjalot en munt in de blender samen met een deel van de groentebouillon. Voeg de blaadjes van het andere takje munt rauw toe.
  4. Mix het geheel fijn zodat het de consistentie krijgt van een dikke soep. Voeg eventueel nog wat groentebouillon toe als je de coulis van erwten en munt nog te dik vindt.
  5. Kruid de coulis naar smaak met peper en zout.
  6. Wentel de kabeljauwfilets door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout, smelt een klontje boter in een pan en bak ze aan beide kanten lichtjes goudbruin. Ze zijn goed na een paar minuutjes bakken aan elke kant, bak je ze te lang dan wordt de vis droog.
  7. Serveer de coulis van erwten en munt met de mooi gebakken kabeljauwfilets.

Tip

Je kan de coulis desgewenst zeven door een puntzeef. Ik doe dat soms, maar deze keer hebben we de coulis onmiddellijk na het mixen opgegeten, wat ook heel lekker was!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten