Zoek
Sluit dit zoekvak.

Filet van kabeljauw met coulis van erwten en munt

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een gerechtje met een prachtige kleur, daar worden we toch echt vrolijk van! De coulis van erwten krijgt een frisse smaak doordat je er enkele blaadjes munt aan toevoegt.

Ingrediënten

  • 800 g kabeljauwfilet in 4 moten gesneden
  • 200 g erwten (vers of diepvries)
  • 1 sjalot
  • 2 takjes munt
  • halve liter groentebouillon
  • 2 el bloem
  • klontje boter
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de sjalot in grove stukken.
  2. Kook de erwtjes samen met de gesneden sjalot en de blaadjes munt van één takje gaar in de groentebouillon. Als je de erwtje kookt zonder deksel blijven ze mooi groen, wat je natuurlijk graag wil om een mooie kleur op je bord te kunnen toveren straks!
  3. Doe de gekookte erwtjes, sjalot en munt in de blender samen met een deel van de groentebouillon. Voeg de blaadjes van het andere takje munt rauw toe.
  4. Mix het geheel fijn zodat het de consistentie krijgt van een dikke soep. Voeg eventueel nog wat groentebouillon toe als je de coulis van erwten en munt nog te dik vindt.
  5. Kruid de coulis naar smaak met peper en zout.
  6. Wentel de kabeljauwfilets door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout, smelt een klontje boter in een pan en bak ze aan beide kanten lichtjes goudbruin. Ze zijn goed na een paar minuutjes bakken aan elke kant, bak je ze te lang dan wordt de vis droog.
  7. Serveer de coulis van erwten en munt met de mooi gebakken kabeljauwfilets.

Tip

Je kan de coulis desgewenst zeven door een puntzeef. Ik doe dat soms, maar deze keer hebben we de coulis onmiddellijk na het mixen opgegeten, wat ook heel lekker was!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen