Misschien heb je na de feestdagen van december – waarin je alles uit de kast hebt gehaald om je gasten lekkere en originele gerechten voor te schotelen – een kleine dip in inspiratie over wat je de komende tijd kan klaarmaken.
Nochtans is januari een prima maand om met allerlei smakelijke seizoensgroenten aan de slag te gaan: aardappelen, prei, rode biet, pastinaak, champignons, spruiten, pompoen, uien, wortelen, enz.
Eten volgens de groenten van het seizoen heeft veel voordelen: groenten zijn in hun eigen seizoen het lekkerst en het gezondst. Het is bovendien interessant voor je portemonnee en ook nog eens goed voor het milieu! Overtuigd?
Er staan al verschillende recepten op de blog die je zeker in januari kan klaarmaken met groenten van het seizoen. Er komen er de komende weken nog bij, dus kom zeker regelmatig kijken!
Je kan nu al inspiratie vinden voor recepten met…
Aardappel
Een heerlijke soep van gepofte aardappel met spek en cheddar, kijk maar hier! Een echte smaakbom, beloofd!
Zalige aardappelen uit de oven afgewerkt met kaas tot top cheesy potatoes, die vind je hier!
Prei
Een lekkere en vullende easy peasy soep van prei en aardappel
Pompoen
Ik heb al verschillende zalige recepten voor pompoensoep, telkens verrassend anders, kijk maar:
Traditionele pompoensoep
Pompoensoep met appel
Pompoensoep op zijn Thais
Soep van geroosterde pompoen
Champignons
Heerlijke en eenvoudige champignonsaus
Gevulde vegetarische portobello’s
Veel mogelijkheden dus, en ik zal er de komende weken zeker nog een heel aantal delen. Ik kijk er echt naar uit, jullie ook? Tot binnenkort!