Search
Close this search box.

Easy peasy aardappel-prei soep

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze soep is erg gemakkelijk en verrassend lekker. Je kan deze soep zowel warm eten als koud (bvb als hapje in een klein kommetje). Er zitten heel wat groentjes in dus ze is ook nog eens erg gezond!

Ingrediënten

  • 200 g kruimige aardappelen
  • 2 wit van prei
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 1 l groentenbouillon
  • klontje boter
  • 3 takjes peterselie
  • 3 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Was de prei en de selder en snijd ze in grove stukken. Gebruik van de prei enkel het witte deel zodat de soep niet te groen wordt. Houd wel een klein stukje van het groen van de prei apart. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd ook de ui in stukken. Zorg ervoor dat de stukken van alle groenten ongeveer even groot zijn, de stukken moeten niet te klein zijn, dat bespaart je alvast wat snijwerk!
  2. Smelt een klein klontje boter in een ruime soeppot en voeg de gesneden prei, selder en ui toe. Stoof ze even aan maar laat ze niet kleuren. Voeg na een paar minuutjes de stukken aardappel toe en laat ze even meestoven. Roer af en toe om.
  3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  4. Bind de peterselie, de tijm en het laurier samen tot een mooi kruidentuiltje en leg ze mee in de soep om mee te koken.
  5. Laat de soep zachtjes doorkoken gedurende ongeveer 20 minuten of totdat alle groenten gaar zijn.
  6. Snijd ondertussen het stukje groen van prei dat je apart hebt gehouden heel fijn en kook de fijne reepjes groen van prei kort in licht gezouten water in een apart potje (2 minuutjes is genoeg).
  7. Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep met een staafmixer. Kruid naar smaak met vers gemalen peper en zout.
  8. Werk de soep af met de fijne reepjes groen van prei en een extra draai van de pepermolen.

Tip

Tip: ik gebruik altijd een wegwerptheezakje om mijn kruiden in te doen en leg ze zo mee in de soep.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen