Zoek
Sluit dit zoekvak.

Soep van geroosterde pompoen met croutons

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Wat een smaaksensatie deze heel eenvoudige maar oh zo lekkere soep op basis van geroosterde pompoen. Buiten  een mooie pompoen heb je niet veel nodig, het roosteren in de oven geeft zoveel smaak dat je niet veel hoeft toe te voegen. Een echte aanrader!

 

Deze zalige soep mix je het makkelijkst met een blender, als je er nog een goede zoekt bekijk dan zeker deze, dat is degene die ik ook gebruik. (adv)

 

Inspiratie voor dit bijzondere recept vond ik in De Morgen.

Ingrediënten

  • 1 pompoen (butternut) van ongeveer 1,5 kg
  • 1 grote rode ui
  • 4 teentjes look
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 tl chilivlokken
  • 1,5 l groentenbouillon
  • 150 g zuurdesembrood (voor de croutons)
  • olijfolie
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de pompoen open en haal de zaadjes eruit. Snijd de pompoen in schijfjes van ongeveer 2 cm dik. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
  3. Schil de rode ui en snijd ze in kwarten.
  4. Schik de partjes pompoen op een bakplaat, en leg er de partjes rode ui en de knoflooktenen (ongeschild, in hun geheel) tussen. Besprenkel alles royaal met olijfolie en wrijf de olie goed rondom rond de groenten met je vingers. Bestrooi met peper, de chilivlokken en de gehakte blaadjes rozemarijn.
  5. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 30 minuten roosteren, of totdat de pompoen gaar is. Zorg er bij het roosteren voor dat de groenten elkaar niet overlappen op de bakplaat, anders roosteren ze niet mooi, dan gaan ze eerder stomen. Werk eventueel met 2 bakplaten.
  6. Haal de groenten uit de oven, laat ze even afkoelen en knijp de teentjes look uit hun schil.
  7. Mix de geroosterde pompoen, rode ui en teentjes look samen met de bouillon tot een dikke smeuïge soep. Als je de soep liever wat dunner hebt kan je iets meer bouillon toevoegen.
  8. Proef en kruid desgewenst wat bij met peper en zout.
  9. Voor de croutons: breek het brood in stukjes, masseer de stukjes rondom rond met olijfolie en bestrooi ze lichtjes met peper en zout. Spreid de stukjes brood uit op een bakplaat en bak ze ongeveer 10 minuten in een oven van 200 graden. Let op het einde van de baktijd goed op dat het brood niet aanbrandt.
  10. Serveer de soep met de croutons.

Tip

Echt heerlijk als een stevige en hartverwarmende lunch!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen