Champignon roomsaus

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een klassieker die wij graag eten, vaak op zondag met een lekkere biefstuk, kroketjes en nog een witloofslaatje erbij. Heel traditioneel maar daarom niet minder lekker. De saus valt erg in de smaak, ik maak met de loop van de tijd steeds meer en toch is er altijd te weinig ­čÖé

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingredi├źnten

  • 500 g champignons (mengeling van witte en bruine)
  • 250 ml kippenbouillon
  • 200 ml volle room
  • 1 teentje look
  • scheutje cognac
  • 2 takjes verse tijm
  • klein klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Wrijf de champignons schoon (was ze indien mogelijk niet want ze slorpen dan veel water op) en snijd ze in stukjes.
  2. Verhit een ruime pan en smelt er een klein klontje boter in. Bak de champignons op een hoog vuur. Pers er het teentje look bij.
  3. De champignons zullen tijdens het bakken slinken en wat vocht afgeven, houd de pan warm genoeg zodat dat vocht grotendeels verdampt.
  4. Giet een scheutje cognac bij de gebakken champignons en laat dat in de pan verdampen.
  5. Voeg nu de kippenbouillon, de room en de takjes tijm toe aan de pan en zet het vuur lager zodat de saus pruttelt. Laat de saus op een zacht vuur staan pruttelen totdat ze ingedikt is tot de gewenste dikte. Dat zal ongeveer 15 minuten duren.
  6. Kruid naar smaak bij met peper (bij voorkeur vers gemalen) en zout

Tip

Mijn enige tip hier is: maak voldoende! :-)
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we┬ámet vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept