Champignon roomsaus

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een klassieker die wij graag eten, vaak op zondag met een lekkere biefstuk, kroketjes en nog een witloofslaatje erbij. Heel traditioneel maar daarom niet minder lekker. De saus valt erg in de smaak, ik maak met de loop van de tijd steeds meer en toch is er altijd te weinig 🙂

Ingrediënten

  • 500 g champignons (mengeling van witte en bruine)
  • 250 ml kippenbouillon
  • 200 ml volle room
  • 1 teentje look
  • scheutje cognac
  • 2 takjes verse tijm
  • klein klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Wrijf de champignons schoon (was ze indien mogelijk niet want ze slorpen dan veel water op) en snijd ze in stukjes.
  2. Verhit een ruime pan en smelt er een klein klontje boter in. Bak de champignons op een hoog vuur. Pers er het teentje look bij.
  3. De champignons zullen tijdens het bakken slinken en wat vocht afgeven, houd de pan warm genoeg zodat dat vocht grotendeels verdampt.
  4. Giet een scheutje cognac bij de gebakken champignons en laat dat in de pan verdampen.
  5. Voeg nu de kippenbouillon, de room en de takjes tijm toe aan de pan en zet het vuur lager zodat de saus pruttelt. Laat de saus op een zacht vuur staan pruttelen totdat ze ingedikt is tot de gewenste dikte. Dat zal ongeveer 15 minuten duren.
  6. Kruid naar smaak bij met peper (bij voorkeur vers gemalen) en zout

Tip

Mijn enige tip hier is: maak voldoende! :-)

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten