Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Cheesy potato

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit is een recept voor een lekkere gevulde aardappel, die je kan klaarmaken met ingrediënten die je waarschijnlijk allemaal in huis hebt. Ik gebruikte 2 soorten geraspte kaas: de oude kaas zorgt voor een pittige smaak en de geraspte mozzarella zorgt voor extra smeuïgheid.

 

Ingrediënten

  • 4 middelgrote aardappelen
  • 100 g geraspte mozzarella
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 2 el zure room (of volle yoghurt)
  • bieslook, fijn gesnipperd
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Schrob de aardappelen schoon en kook ze in de schil in licht gezouten water gedurende ongeveer 35 minuten. Giet ze af, spoel ze kort onder koud stromend water en laat ze even afkoelen.
  2. Verwarm de oven op 210 graden.
  3. Als de aardappelen wat zijn afgekoeld snijd je er een deksel af. Het zachte kruim van de aardappel lepel je er zo veel mogelijk uit en dat doe je in een mengkom.
  4. Meng de geraspte mozzarella, de geraspte oude kaas en de zure room onder het aardappelkruim samen met de gesnipperde bieslook en kruid het mengsel met vers gemalen peper en zout.
  5. Vul de aardappelen terug op met dit mengsel en plaats ze in de oven gedurende 15 minuten.

Tip

Je kan natuurlijk variëren met de kaas die je gebruikt. Gebruik gewoon de kaas die jij zelf het lekkerste vindt!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen