Cheesy potato

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit is een recept voor een lekkere gevulde aardappel, die je kan klaarmaken met ingrediënten die je waarschijnlijk allemaal in huis hebt. Ik gebruikte 2 soorten geraspte kaas: de oude kaas zorgt voor een pittige smaak en de geraspte mozzarella zorgt voor extra smeuïgheid.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 4 middelgrote aardappelen
  • 100 g geraspte mozzarella
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 2 el zure room (of volle yoghurt)
  • bieslook, fijn gesnipperd
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Schrob de aardappelen schoon en kook ze in de schil in licht gezouten water gedurende ongeveer 35 minuten. Giet ze af, spoel ze kort onder koud stromend water en laat ze even afkoelen.
  2. Verwarm de oven op 210 graden.
  3. Als de aardappelen wat zijn afgekoeld snijd je er een deksel af. Het zachte kruim van de aardappel lepel je er zo veel mogelijk uit en dat doe je in een mengkom.
  4. Meng de geraspte mozzarella, de geraspte oude kaas en de zure room onder het aardappelkruim samen met de gesnipperde bieslook en kruid het mengsel met vers gemalen peper en zout.
  5. Vul de aardappelen terug op met dit mengsel en plaats ze in de oven gedurende 15 minuten.

Tip

Je kan natuurlijk variëren met de kaas die je gebruikt. Gebruik gewoon de kaas die jij zelf het lekkerste vindt!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten