Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pompoensoep met appel en curry

Beoordeling door het gezin

★★★☆☆

Een zachte soep met toch voldoende pit door het gebruik van de curry en de verse gember. Ik vind dit zeker een alternatief voor de traditionele pompoensoep dat je eens moet uitproberen.

Om de pompoen gemakkelijk te kunnen bewerken heb je best een grote en stevige snijplank in huis. Die komt trouwens bij veel snijwerk in de keuken van pas. Voor een handige snijplank beveel ik je graag dit exemplaar aan. 

Een goed en scherp keukenmes heb je ook zeker nodig, dit mes kan ik je aanbevelen.

 

Pompoensoep is ook erg veelzijdig, je kan er alle kanten mee uit!

Kijk ook maar eens hier:

Pompoen-tomatensoep met balletjes

De lekkerste traditionele pompoensoep 

Pompoensoep op zijn Thaïs

 

Ingrediënten

  • 500 g (butternut)pompoen in stukjes, gewogen zonder schil
  • 1 l groentenbouillon
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 1 grote wortel
  • klein stukje gember (geschild)
  • 1 el curriepoeder
  • scheutje olijfolie

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de ui en de gember in kleine stukjes en stoof ze even aan in de olijfolie
  2. Voeg het curriepoeder toe en laat even meestoven (niet te lang want curriepoeder verbrandt snel)
  3. Snijd de wortel en de appel in stukjes, voeg ze samen met de stukjes pompoen toe en laat alles even stoven
  4. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook
  5. Laat nu zachtjes pruttelen totdat de pompoen gaar is (dit zal ongeveer 20 minuten duren)
  6. Mix de soep en dien heet op.

Tip

Je kan de soep net voor het serveren afwerken met enkele blokjes appel die je apart hebt gehouden.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen