Pompoensoep met appel en curry

Beoordeling door het gezin

★★★☆☆

Een zachte soep met toch voldoende pit door het gebruik van de curry en de verse gember. Ik vind dit zeker een alternatief voor de traditionele pompoensoep dat je eens moet uitproberen.

Om de pompoen gemakkelijk te kunnen bewerken heb je best een grote en stevige snijplank in huis. Die komt trouwens bij veel snijwerk in de keuken van pas. Voor een handige snijplank beveel ik je graag dit exemplaar aan. 

Een goed en scherp keukenmes heb je ook zeker nodig, dit mes kan ik je aanbevelen.

 

Pompoensoep is ook erg veelzijdig, je kan er alle kanten mee uit!

Kijk ook maar eens hier:

Pompoen-tomatensoep met balletjes

De lekkerste traditionele pompoensoep 

Pompoensoep op zijn Thaïs

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 500 g (butternut)pompoen in stukjes, gewogen zonder schil
  • 1 l groentenbouillon
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 1 grote wortel
  • klein stukje gember (geschild)
  • 1 el curriepoeder
  • scheutje olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd de ui en de gember in kleine stukjes en stoof ze even aan in de olijfolie
  2. Voeg het curriepoeder toe en laat even meestoven (niet te lang want curriepoeder verbrandt snel)
  3. Snijd de wortel en de appel in stukjes, voeg ze samen met de stukjes pompoen toe en laat alles even stoven
  4. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook
  5. Laat nu zachtjes pruttelen totdat de pompoen gaar is (dit zal ongeveer 20 minuten duren)
  6. Mix de soep en dien heet op.

Tip

Je kan de soep net voor het serveren afwerken met enkele blokjes appel die je apart hebt gehouden.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten