Gevulde portobello’s met zoete aardappel

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Portobello’s, die hele grote champignons, zijn ideaal om op heel veel verschillende manieren te vullen. Vandaag heb ik ze gevuld op basis van zoete aardappel en feta, een vegetarische variant dus en tegelijk een echt smaakbommetje.

 

De inspiratie komt uit het leuke boek van Libelle “Koken uit één pan”.

Ingrediënten

  • 8 portobello’s
  • 2 grote zoete aardappelen (ong 400 g)
  • 200 g feta
  • 4 handvol verse jonge spinazie
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • enkele takjes verse tijm
  • enkele blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 kl chilivlokken
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Als voorbereiding verwarm je de oven voor op 200 graden. Maak de portobello’s ook al schoon, verwijder de steeltjes, druppel er een beetje olijfolie in en kruid ze binnenin met een beetje peper en zout.
  2. Schil de zoete aardappels, snijd ze in stukken en kook ze graag in licht gezouten kokend water. Giet ze af en pureer ze.
  3. Snipper de sjalotten en pers de look uit en fruit beide samen aan in een klein beetje olijfolie. Voeg de gefruite sjalot en look toe aan de gepureerde zoete aardappels.
  4. Spoel en droog de spinazie en hak de blaadjes grof. Meng ook deze gehakte blaadjes onder het zoete aardappel mengsel, samen met 150 g verbrokkelde feta, gerookt paprikapoeder, chilivlokken en verse tijm.
  5. Vul de portobello’s met dit zoete aardappel mengsel. Kruimel er de rest van de feta over.
  6. Schik de portobello’s in een licht ingevette ovenschaal en zet ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Werk de portobello’s af met een beetje basilicum en dien ze onmiddellijk op.

Tip

Je kan deze heerlijke gevulde portobello’s eten als hoofdgerecht, voorzie dan zeker twee stuks per persoon. Als voorgerecht of als lunch is eentje per persoon voldoende.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten