Gevulde portobello’s

Beoordeling door het gezin

Portobello’s, die hele grote champignons, zijn ideaal om op heel veel verschillende manieren te vullen. Vandaag heb ik ze gevuld op basis van zoete aardappel en feta, een vegetarische variant dus en tegelijk een echt smaakbommetje.

 

De inspiratie komt uit het leuke boek van Libelle “Koken uit één pan”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 8 portobello’s
  • 2 grote zoete aardappelen (ong 400 g)
  • 200 g feta
  • 4 handvol verse jonge spinazie
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 8 kerstomaten
  • enkele takjes verse tijm
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Als voorbereiding verwarm je de oven voor op 200 graden. Maak de portobello’s ook al schoon, verwijder de steeltjes, druppel er een beetje olijfolie in en kruid ze binnenin met een beetje peper en zout.
  2. Schil de zoete aardappels, snijd ze in stukken en kook ze graag in licht gezouten kokend water. Giet ze af en pureer ze.
  3. Voeg de gesnipperde sjalotten en de geperste look toe aan de gepureerde zoete aardappels.
  4. Spoel en droog de spinazie en hak de blaadjes grof. Meng ook deze gehakte blaadjes onder met zoete aardappel mengsel, samen met 150 g verbrokkelde feta en verse tijm.
  5. Vul de portobello’s met dit zoete aardappel mengsel. Snijd de kerstomaten in plakjes en leg ze als afwerking bovenop de gevulde portobello’s. Kruimel er ook de rest van de feta over.
  6. Schik de portobello’s in een licht ingevette ovenschaal en zet ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Dien onmiddellijk op.

Tip

Je kan deze heerlijke gevulde portobello’s eten als hoofdgerecht, voorzie dan zeker twee stuks per persoon. Als voorgerecht is eentje per persoon voldoende.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept