Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Pompoensoep op Thaise wijze

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze pompoensoep op thaise wijze is een pittige en kruidige variant van pompoensoep. Het thais pepertje, de gember en het citroengras zorgen voor een fijn kruidig tegengewicht voor de zachte pompoen. Houd je van veel pit dan kan je een extra thais pepertje toevoegen, heb je de soep liever wat milder, dan kan je in plaats van een thais pepertje een spaans pepertje gebruiken, die zijn toch iets minder pikant.

Om de pompoen gemakkelijk te kunnen bewerken heb je best een grote en stevige snijplank in huis. Die komt trouwens bij veel snijwerk in de keuken van pas. Voor een handige snijplank beveel ik je graag dit exemplaar aan. 

 

Pompoensoep is ook erg veelzijdig, je kan er alle kanten mee uit!

Kijk ook maar eens hier:

Pompoen-tomatensoep met balletjes

De lekkerste traditionele pompoensoep 

Pompoensoep met appel en curry

 

Ingrediënten

  • 500 g (butternut)pompoen in blokjes gewogen zonder schil
  • 750 ml groentenbouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 sjalotjes
  • 1 thais rood pepertje zonder de zaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • klein stukje gember (geschild)
  • 1 stengel citroengras
  • enkele takjes koriander
  • scheutje olijfolie

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snipper de sjalotjes, het thais pepertje, de knoflook en het stukje gember fijn en stoof alles even aan in de olijfolie (niet te lang want knoflook verbrandt vrij snel – als je alle geuren goed begint te ruiken is het voldoende).
  2. Voeg er de blokjes pompoen en het citroengras in zijn geheel bij en stoof ze even mee.
  3. Voeg de groentenbouillon en de kokosmelk toe in de pot en breng aan de kook.
  4. Laat nu zachtjes pruttelen totdat de pompoen gaar is (dit zal ongeveer 20 minuten duren).
  5. Haal het citroengras eruit en mix de soep.
  6. Werk de soep bij het serveren af met enkele blaadjes koriander, een beetje kokosmelk, en eventueel enkele geroosterde pinda’s.

Tip

Houd je van lekker pittig dan kan je de borden nog extra afwerken met enkele ringetjes van een thais pepertje.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen