Pompoensoep op Thaise wijze

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een pittige en kruidige variant van pompoensoep, die zalig zacht aanvoelt als je ze eet door het gebruik van kokosmelk.

 

Pompoensoep is ook erg veelzijdig, je kan er alle kanten mee uit!

Kijk ook maar eens hier:

Pompoen-tomatensoep met balletjes

De lekkerste traditionele pompoensoep 

Pompoensoep met appel en curry

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 500 g (butternut)pompoen in blokjes gewogen zonder schil
  • 750 ml kippenbouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 sjalotjes
  • 1 spaans pepertje
  • 1 teentje knoflook
  • klein stukje gember (geschild)
  • 1 stengel citroengras
  • enkele takjes koriander
  • scheutje olijfolie

Zo maak je het

  1. Snipper de sjalotjes, het pepertje, de knoflook en het stukje gember fijn en stoof alles even aan in de olijfolie (niet te lang want knoflook verbrandt vrij snel – als je alle geuren goed begint te ruiken is het voldoende)
  2. Voeg er de blokjes pompoen en het citroengras in zijn geheel bij en stoof ze even mee
  3. Voeg de kippenbouillon en de kokosmelk toe in de pot en breng aan de kook
  4. Laat nu zachtjes pruttelen totdat de pompoen gaar is (dit zal ongeveer 20 minuten duren)
  5. Haal het citroengras eruit en mix de soep
  6. Werk de soep bij het serveren af met enkele blaadjes koriander.

Tip

Als je van pittiger houdt kan je de pitjes van het pepertje erin laten, of zelfs een pittiger soort pepertje kiezen (bvb de kleine rode rawit peper)
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept