Pompoensoep op Thaise wijze

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze pompoensoep op thaise wijze is een pittige en kruidige variant van pompoensoep. Het thais pepertje, de gember en het citroengras zorgen voor een fijn kruidig tegengewicht voor de zachte pompoen. Houd je van veel pit dan kan je een extra thais pepertje toevoegen, heb je de soep liever wat milder, dan kan je in plaats van een thais pepertje een spaans pepertje gebruiken, die zijn toch iets minder pikant.

Om de pompoen gemakkelijk te kunnen bewerken heb je best een grote en stevige snijplank in huis. Die komt trouwens bij veel snijwerk in de keuken van pas. Voor een handige snijplank beveel ik je graag dit exemplaar aan. 

Een goed en scherp keukenmes heb je ook zeker nodig, dit mes kan ik je aanbevelen.

 

Pompoensoep is ook erg veelzijdig, je kan er alle kanten mee uit!

Kijk ook maar eens hier:

Pompoen-tomatensoep met balletjes

De lekkerste traditionele pompoensoep 

Pompoensoep met appel en curry

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 500 g (butternut)pompoen in blokjes gewogen zonder schil
  • 750 ml kippenbouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 sjalotjes
  • 1 thais rood pepertje zonder de zaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • klein stukje gember (geschild)
  • 1 stengel citroengras
  • enkele takjes koriander
  • scheutje olijfolie

Zo maak je het

  1. Snipper de sjalotjes, het thais pepertje, de knoflook en het stukje gember fijn en stoof alles even aan in de olijfolie (niet te lang want knoflook verbrandt vrij snel – als je alle geuren goed begint te ruiken is het voldoende).
  2. Voeg er de blokjes pompoen en het citroengras in zijn geheel bij en stoof ze even mee.
  3. Voeg de kippenbouillon en de kokosmelk toe in de pot en breng aan de kook.
  4. Laat nu zachtjes pruttelen totdat de pompoen gaar is (dit zal ongeveer 20 minuten duren).
  5. Haal het citroengras eruit en mix de soep.
  6. Werk de soep bij het serveren af met enkele blaadjes koriander, een beetje kokosmelk, en eventueel enkele geroosterde pinda’s.

Tip

Houd je van lekker pittig dan kan je de borden nog extra afwerken met enkele ringetjes van een thais pepertje.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten