De lekkerste traditionele pompoensoep

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze versie van pompoensoep is de meest klassieke. Door het gebruik van een vers kruidentuiltje is deze soep ondanks zijn eenvoud toch een echte smaaktopper. Voor deze soep staan mijn kinderen sowieso in de rij, ik maak dan ook altijd een grotere hoeveelheid en ik vries dan een deel in.

 

Om de pompoen gemakkelijk te kunnen bewerken heb je best een grote en stevige snijplank in huis. Die komt trouwens bij veel snijwerk in de keuken van pas. Voor een handige snijplank beveel ik je graag dit exemplaar aan.

Een goed en scherp keukenmes heb je ook zeker nodig, dit mes kan ik je aanbevelen. (Adv)

Pompoensoep is ook erg veelzijdig, je kan er alle kanten mee uit!

Kijk ook maar eens hier:

Pompoen-tomatensoep met balletjes

Pompoensoep op zijn Thaïs

Pompoensoep met appel en curry

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 500 g (butternut)pompoen in stukjes, gewogen zonder schil
  • 1 l kippenbouillon
  • 200 g wortelen
  • 1 grote ui
  • 1 grote teen look
  • kruidentuiltje (enkele takjes verse tijm en peterselie en 3 blaadjes laurier)
  • klontje boter
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Snijd de wortelen, de ui en de look in stukjes.
  2. Verwarm de boter in een ruime soeppot en stoof de stukjes pompoen, wortel, ui en look even aan.
  3. Voeg de kippenbouillon toe en breng alles aan de kook.
  4. Bind de kruiden van het kruidentuiltje samen en leg ze mee in de soep.
  5. Laat nu zachtjes pruttelen totdat de pompoen en zeker ook de wortelen gaar zijn (dit zal ongeveer 20 tot 30 minuten duren).
  6. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep. Kruid naar smaak met vers gemalen peper en zout.
  7. Dien heet op en smakelijk!

Tip

Een butternut pompoen is erg hard om te schillen en te versnijden. Om hem zachter te maken leg je hem een kwartier onder de grill in de oven. Als je hem daarna even laat afkoelen kan je hem schillen en snijden zonder moeite!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten