De lekkerste traditionele pompoensoep

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze versie van pompoensoep is de meest klassieke. Door het gebruik van een vers kruidentuiltje is deze soep een echte smaakbom. Voor deze soep staan mijn kinderen sowieso in de rij, ik maak dan ook altijd een grotere hoeveelheid en ik vries dan een deel in.

 

Om de pompoen gemakkelijk te kunnen bewerken heb je best een grote en stevige snijplank in huis. Die komt trouwens bij veel snijwerk in de keuken van pas. Voor een handige snijplank beveel ik je graag dit exemplaar aan. 

Een goed en scherp keukenmes heb je ook zeker nodig, dit mes kan ik je aanbevelen.

Pompoensoep is ook erg veelzijdig, je kan er alle kanten mee uit!

Kijk ook maar eens hier:

Pompoen-tomatensoep met balletjes

Pompoensoep op zijn Thaïs

Pompoensoep met appel en curry

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 500 g (butternut)pompoen in stukjes, gewogen zonder schil
  • 1 l kippenbouillon
  • 100 ml room
  • 200 g wortelen
  • 1 grote ui
  • 1 grote teen look
  • kruidentuiltje (enkele takjes verse tijm en peterselie en 3 blaadjes laurier)
  • klontje boter
  • peper, zout en nootmuskaat
  • enkele pompoenpitten (als extra voor de afwerking)

Zo maak je het

  1. Snijd de wortelen, de ui en de look in stukjes
  2. Verwarm de boter in de pot en stoof de stukjes pompoen, wortel, ui en look even aan
  3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook
  4. Bind de kruiden van het kruidentuiltje samen en leg ze mee in de soep
  5. Laat nu zachtjes pruttelen totdat de pompoen gaar is (dit zal ongeveer 20 minuten duren)
  6. Haal het kruidentuiltje eruit en mix de soep. Kruid met peper, zout en nootmuskaat
  7. Werk af met de room, je kan er bij het serveren nog extra enkele pompoenpitten over strooien

Tip

Een butternut pompoen is erg hard om te schillen en te versnijden. Om hem zachter te maken leg je hem een kwartier onder de grill in de oven. Als je hem daarna even laat afkoelen kan je hem schillen en snijden zonder moeite!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten