Search
Close this search box.

Soep van gepofte aardappel met spek en cheddar

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een echte smaaksensatie, deze lekker stevige soep. Aardappelsoep klinkt misschien behoorlijk banaal, maar… beloofd, als je deze klaarmaakt ga je niet weten wat je proeft. Doordat de aardappels eerst gepoft worden in hun schil geven ze een heel rijke smaak aan de soep. Dat is juist het mooie en het leuke: met heel eenvoudige ingrediënten iets klaarmaken waarvan je kan denken “wow… wat is dat echt lekker”.

 

Bedankt “Foodies” magazine voor het recept!

Ingrediënten

  • 4 middelgrote aardappels
  • 2 sjalotten, fijn gesneden
  • 3 el boter
  • 1 el bloem
  • 750 ml melk
  • 250 ml groentenbouillon
  • 150 ml zure room
  • peper en zout
  • 70 g krokant gebakken ontbijtspek
  • 50 g geraspte cheddar
  • 50 g gebakken uitjes

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappels en prik ze rondom rond een paar keer in met een vork. Leg de aardappels op een ovenrooster en pof ze in ongeveer 1 uur gaar. Haal ze uit de oven en laat ze wat afkoelen. Pel de aardappels en snijd ze in grove stukken.
  2. Smelt de boter in een ruime soeppan en fruit er de sjalot in gedurende ongeveer 3 minuten. Voeg zout en peper toen, en ook 1 el bloem. Meng alles goed door elkaar en laat nog 2 minuten bakken.
  3. Giet al roerend met een garde geleidelijk de melk en de bouillon bij in soeppan en breng de soep op een middelhoog vuur aan de kook. Voeg de stukken aardappel toe en laat nog 2 minuten koken.
  4. Roer de zure room door de soep en mix glad met een staafmixer of in de blender. Breng indien gewenst nog wat extra op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de hete soep over 4 kommen en werk deze royaal af met het krokant gebakken spek (in stukjes gesneden), de geraspte cheddar en de gebakken uitjes.

Tip

De soep mag behoorlijk stevig zijn, als je ze liever een beetje dunner hebt kan je iets meer melk toevoegen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen