Wat een keuze aan groenten in juni! Er zijn enkele nieuwkomers deze maand, zoals broccoli, prinsessenboontjes, tomaat, en venkel. Er zijn natuurlijk ook de blijvers waar je nog kan van genieten, zoals asperges, erwtjes, prei, en wortelen. Keuze genoeg dus deze maand!
Ik zet als bron van inspiratie een aantal recepten met een aantal van de seizoensgroenten van juni op een rijtje! Allemaal recepten die trouwens al op de blog te vinden zijn.
Tip: weet je dat er in de blog een zoekfunctie zit? Gebruik het vergrootglas rechts bovenaan op de blog en typ in wat je wil zoeken. Er komen dan een hele reeks suggesties uit!
Broccoli
Een fijne en makkelijke manier om broccoli te bereiden, eenvoudig roosteren in de oven.
Prinsessenboontjes
Boontjes met coppa en balsamico
Heerlijk, en nog lekkerder met eigen gekweekte boontjes, die zijn zo lekker zacht en onmiddellijk gaar.
Tomaat
Soep van geroosterde tomaat, een smaakbom!
Dit is één van de meest bekeken recepten op mijn blog, en terecht, wat een smaakbom deze heel pure soep…
Venkel
Pasta met venkel, curry en schelvishaasje
Asperges
Combineer het beste van Italië en ons eigen landje in deze smeuïge risotto met asperges!
Erwtjes
Filet van kabeljauw met coulis van erwten
Heerlijk, deze coulis van erwten op smaak gebracht met frisse munt!
Prei
Op vel gebakken zalmfilet met stoemp van prei
Prei op zijn best, in een mooi groene smaakvolle stoemp.
Wortelen
Geroosterde wortelen met sinaas en geitenkaas
Een top vegetarische ovenschotel, heerlijk met fijne jonge worteltjes!