Spitskool is als bijna enige koolsoort een echte zomergroente en ze is dan ook nu volop in het seizoen. Spitskool is een zachtere, fijnere en beter verteerbare kool dan de gewone witte kool en kan op veel manieren gegeten worden.
Vandaag heb ik de spitskool in fijne reepjes gesneden, die ik heb gestoofd in een beetje boter aangevuld met groentenbouillon. Kruiden met zout en peper en je hebt lekkere, smeuïge groenten met toch nog een lichte bite. Ik heb de spitskool verder afgewerkt met een zijdezachte witte saus.
Eet je de spitskool liever zonder de witte saus, dat kan natuurlijk ook, kijk dan hier even voor het recept! Je kan de spitskool ook combineren met een smakelijke varkenskotelet, kijk maar hier… Ook een heel leuk idee: vul de spitskool op en bereid ze in de oven! Of heb je al eens rauwe spitskool verwerkt in een fris slaatje? Ideeën te over!