Omelet met spinazie en feta

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze omelet met spinazie en feta is een frisse en vrolijke versie van de traditionele omelet met spinazie en kaas.

 

Deze omelet maakte ik met feta, spinazie en kerstomaatjes die ik mee liet bakken, en ik werkte ze af met enkele groene kruiden. Die combinatie van gebakken met daarbovenop  “rauwe” verse kruiden werkt heel goed en zorgt voor een mooie lunch met frisse kleuren. Het oog wil ook wat zeker?

 

Geniet van de nazomer de komende week!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • een handvol jonge spinazie
  • 4 kerstomaatjes
  • 25 g feta
  • enkele blaadjes rucola
  • enkele blaadjes basilicum
  • een klontje boter
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Smelt een klontje boter in een pan. Hak de spinazie grof en snijd de kerstomaatjes in de helft.
  2. Leg de spinazie en de kerstomaatjes in de warme pan en laat de spinazie goed slinken terwijl de kerstomaatjes lichtjes bakken. (Houd enkele blaadjes spinazie apart voor de afwerking straks).
  3. Kluts de 2 eieren in een kommetje met wat peper en zout en giet ze bij in de pan.
  4. Verkruimel de feta in kleine blokjes en voeg ze bij in de pan.
  5. Laat de omelet bakken totdat ze aan de bovenkant gaar is maar nog niet te droog.
  6. Werk bij het opdienen af met enkele rauwe groene blaadjes: de apart gehouden blaadjes spinazie, de blaadjes rucola en de basilicum.

Tip

Lekker als lunch met een sneetje bruin brood, of ook als stevig ontbijt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten