Spitskool is als bijna enige koolsoort een echte zomergroente en ze is dan ook nu volop in het seizoen. Spitskool is een zachtere, fijnere en beter verteerbare kool dan de gewone witte kool en kan op veel manieren gegeten worden.
Vandaag heb ik de spitskool in fijne reepjes gesneden, die ik heb gestoofd in een beetje boter aangevuld met groentenbouillon. Kruiden met zout en peper en je hebt lekkere, smeuïge groenten met toch nog een lichte bite. Ik heb de spitskool verder afgewerkt met een zijdezachte witte saus.
Om de spitskool vlot te kunnen snijden gebruik je een groot en vlijmscherp keukenmes. Dit mes kan ik je zeker aanbevelen. Een een voldoende grote snijplank heb je ook nodig. Dit is een snijplank die ik dagelijks gebruik en waar ik erg tevreden van ben.
Spitskool combineer je ook leuk met een cordon bleu! Eet je de spitskool liever zonder de witte saus, dat kan natuurlijk ook, kijk dan hier even voor het recept! Of nog een heel leuk idee: vul de spitskool op en bereid ze in de oven, kijk maar hier! Heb je trouwens al eens rauwe spitskool verwerkt in een fris slaatje? Heerlijk hoor!