Spitskool is als bijna enige koolsoort een echte zomergroente. Spitskool is een zachtere, fijnere en beter verteerbare kool dan de gewone witte kool en kan op veel manieren gegeten worden.
Deze spitskool heb ik gewoon gehalveerd, even gekookt, opgevuld en in de oven verder bereid. Heel lekker en de oven doet eigenlijk het werk voor jou! Wil je de schattige ovenschotel die ik op de foto gebruik ook zelf in je keuken? Neem dan hier een kijkje. (adv)
Hier zijn nog enkele lekkere ideeën om eens met spitskool te bereiden.
Je kan de spitskool aanstoven in wat boter en groentenbouillon, ze is dan lekker, smaakvol en smeuïg met toch nog een bite. Kijk maar hier voor dat recept. Eet je de spitskool liever met witte saus, dat kan natuurlijk ook, kijk dan hier even voor het recept! Of heb je al eens rauwe spitskool verwerkt in een fris slaatje? Ideeën te over!