Gestoofde spitskool met cordon bleu

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Spitskool is als bijna enige koolsoort een echte zomergroente en ze is dan ook nu nog steeds volop in het seizoen. Spitskool is een zachtere, fijnere en beter verteerbare kool dan de gewone witte kool en kan op veel manieren gegeten worden.

Vandaag heb ik de spitskool in fijne reepjes gesneden, die ik heb gestoofd in een beetje boter aangevuld met groentenbouillon. Kruiden met zout en peper en je hebt lekkere, smeuïge groenten met toch nog een lichte bite.

Eet je de spitskool liever met witte saus, dat kan natuurlijk ook, kijk dan hier even voor het recept!

Ingrediënten

  • 1 spitskool

  • 4 cordon bleu

  • 800 g hardkokende aardappelen

  • 150 ml groentenbouillon
  • klontje boter
  • vers gemalen peper

  • zout

Zo maak je het

  1. Schil en snijd de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
  2. Bak de cordon bleu aan beide kanten langzaam goudbruin in een beetje boter op een middelhoog vuur.
  3. Snijd de spitskool in fijne reepjes. Dit doe je door de spitskool eerst in de lengte in 2 te snijden, daarna elke helft in de lengte in 3, en dan snijd je fijne reepjes startend van de punt – eigenlijk zoals je een uit de kluiten gewassen stronk witloof zou aanpakken 🙂
  4. Stoof de spitskool aan in een grote pot met wat boter, voeg dan een beetje groentenbouillon toe en laat onder een half gesloten deksel zachtjes garen. Ik laat het deksel een beetje open, dan vind ik dat de spitskool haar kleur mooier bewaart. De spitskool is klaar wanneer ze zacht is maar toch nog met een lichte beet, ik houd er niet van als ze te plat is gekookt (na 5 à 10 minuten is ze al gaar). Kruid de spitskool naar smaak met zout en vers gemalen peper.
  5. Serveer mooie torentjes spitskool met het vlees en de aardappelen.

Tip

De spitskool is smeuïg en smaakvol genoeg op deze manier, maar er bestaat ook een versie van dit recept met witte saus.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten