Spitskool is als bijna enige koolsoort een echte zomergroente en ze is dan ook nu volop in het seizoen. Spitskool is een zachtere, fijnere en beter verteerbare kool dan de gewone witte kool en kan op veel manieren gegeten worden.
Vandaag gebruik ik ze rauw in een fris zomers slaatje.
Een beetje snijwerk wel, dat je best doet met een voldoende groot, degelijk en scherp chefmes. Ik gebruik hiervoor graag mijn vertrouwd mes dat je trouwens hier kan vinden, en een voldoende grote snijplank.
Hier zijn nog enkele lekkere ideeën om eens met spitskool te bereiden.
Je kan de spitskool aanstoven in wat boter en groentenbouillon, ze is dan lekker, smaakvol en smeuïg met toch nog een bite. Kijk maar hier voor dat recept. Eet je de spitskool liever met witte saus, dat kan natuurlijk ook, kijk dan hier even voor het recept! Je kan de spitskool ook combineren met een smakelijke varkenskotelet, kijk maar hier… Of heb je al eens een gevulde spitskool in de oven bereid? Ideeën te over!