Mac and cheese met cheddar en chorizo

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Met deze ovenschotel maak je gegarandeerd indruk, en hij is echt makkelijk te maken! De klassieke Mac ‘n’ cheese wordt opgepimpt met chorizo, spekjes en cheddar kaas. Wel een bommetje deze pasta uit het magazine Foodies van mei 2020,maar erg lekker!

Ingrediënten

  • 400 g macaroni (of andere kleine pasta)
  • 60 g boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 g spekblokjes
  • 200 g chorizo in dunne plakjes
  • 100 g bloem
  • 1,1 l melk
  • 200 g cheddar, geraspt
  • 100 g mozzarella, geraspt
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Kook de macaroni beetgaar in licht gezouten water en giet ze af. Zet ze even apart’
  2. Smelt ondertussen de boter in een ruime sauteuse of in een kookpan met dikke bodem op een matig vuur en fruit er de ui ongeveer 5 minuten glazig in. Voeg de spekblokjes, de chorizo en de look toe en bak ze ongeveer 10 minuten onder regelmatig roeren goudbruin.
  3. Roer de bloem erdoorheen en bak ze in ongeveer 2 minuten mee tot een roux. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer met een houten lepel tot de melk goed opgenomen is. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout en laat de saus op een laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen en indikken.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Neem de saus van het vuur. Roer de geraspte cheddar door de saus totdat hij gesmolten is. Roer de gekookte macaroni door de saus en giet alles in een ovenschaal. Bestrooi met de mozzarella en bak in ongeveer 30 minuten in de oven goudbruin.

Tip

Voeg niet teveel of zelfs helemaal geen zout toe aan de saus, de spekblokjes en de cheddar zorgen al voor voldoende zout.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten