Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bruschetta’s met geroosterde tomaten

Beoordeling door het gezin

Bij deze bruschetta’s gebruikte ik geroosterde tomaatjes. Even geleden deelde ik een basisrecept om tomaten te roosteren. Dat kan je hier nog eens nalezen. De kerstomaatjes in dit recept zijn op precies dezelfde manier geroosterd. Het enige verschil is dat je de kerstomaatjes in hun geheel kan gebruiken, je hoeft ze niet te halveren.

 

Wil je graag nog andere recepten met bruschetta’s bekijken?

Kijk hier:

Italiaanse bruschetta’s 

Bruschetta’s met gepofte druiven

Bruschetta’s met gekonfijte knoflook 

Bruschetta’s met lamsworstjes

 

 

 

Ingrediënten

  • 1 ciabatta of een ander breed stokbrood
  • 30 kerstomaatjes (van verschillende kleuren)
  • 1 bolletje burrata
  • enkele blaadjes basilicum
  • 2 teentjes look
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden (hetelucht). Was de kerstomaatjes, dep ze droog en leg ze in een ovenschotel. Sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi ze met een beetje zout. 
  2. Zet de ovenschotel met de kerstomaten ongeveer 30 à 40 minuten in de oven totdat de tomaatjes zacht en sappig zijn en bijna openbarsten. Haal ze uit de oven en zet de oven op de grillstand.
  3. Snijd de ciabatta (of een ander breed stokbrood) in schuine sneetjes van ongeveer 2 cm dik. Pel en halveer de knoflook en wrijf er de sneetjes brood mee in. Besprenkel de sneetjes brood dan met olijfolie.
  4. Leg de sneetjes onder de grill van de oven en laat ze aan beide kanten gedurende ongeveer 2 minuten grillen. Zo worden ze krokant aan de buitenkant maar blijven ze nog zacht vanbinnen. Laat ze als ze gegrild zijn een beetje afkoelen.
  5. Beleg de bruschetta’s met de geroosterde kerstomaatjes en met stukjes burrata en werk ze af met enkele blaadjes basilicum.
  6. Besprenkel de bruschetta’s ten slotte nog met een beetje olijfolie en geef er nog een draai van de pepermolen over.

Tip

Een op en top zomers hapje!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen