Geroosterde tomaten – basisrecept

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit basisrecept voor geroosterde tomaten is een echte winner… met geroosterde tomaten kan je de lekkerste saus of soep bereiden, of je kan ze bijvoorbeeld ook gebruiken voor bruschetta’s. Het geheim is om de temperatuur van de oven niet te hoog te zetten. Door de tomaten dan lang genoeg te roosteren op niet te hoge temperatuur worden ze heerlijk zoet. De olijfolie die je gebruikt in de oven blijft ook perfect op smaak, omdat ze niet te warm wordt. Gebruik zo rijp mogelijke zomerse tomaten, voor het beste resultaat.

Ingrediënten

  • 1 kg rijpe tomaten
  • 2 dikke teentjes look
  • enkele takjes tijm
  • olijfolie
  • zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden (hetelucht).
  2. Was de tomaten en verwijder de groene kroontjes. Snijd de tomaten in de helft.
  3. Leg de halve tomaten met de platte kant naar beneden in een ovenschotel en leg er de teentjes knoflook (ongepeld) bij. Sprenkel olijfolie over de tomaten en bestrooi ze met een beetje zout. 
  4. Zet de ovenschotel met de tomaten ongeveer 1 uur en 15 minuten in de oven totdat de tomaten zacht en sappig zijn. 

Tip

Deze tomaten zijn perfect om verder te verwerken tot bijvoorbeeld pastasaus.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten