Zomerse tartelettes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze tartelettes bakte ik op een vrije dag met de hulp van Matteo. Ons buurjongetje Vince kwam ook helpen met het versieren van de taartjes… vriendjes Matteo en Vince hebben daarna samen super goed geholpen met proeven!

 

Je bakt eerst de taartbodempjes, die je daarna vult met banketbakkersroom. Het gemakkelijke recept voor banketbakkersroom kan je hier nog nalezen. Tenslotte werk je de tartelettes af met zomers fruit. Ze zien er zomers uit en zo smaken ze ook!

 

De hoeveelheden hieronder zijn voldoende voor ongeveer 12 tartelettes.

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 150 g zachte boter
  • 100 g suiker
  • 1 ei
  • 500 g  banketbakkersroom
  • 200 ml room
  • 1 el poedersuiker
  • kleine aardbeien
  • frambozen

Zo maak je het

  1. Meng voor het deeg de suiker met het ei in een ruime mengkom. Klop er de boter door (met een handmixer). Meng dan de bloem onder het mengsel, en kneed tot een samenhangende bal. Verpak het deeg in plastiekfolie en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Haal het zanddeeg uit de koelkast, kneed het nog even kort door om het terug wat soepel te maken en rol het dan uit op een schoon werkblad tot ongeveer 3 à 4 mm. 
  3. Beboter en bebloem kleine bakvormjes voor tartelettes en bekleed ze met het deeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en bak de tartelettes ongeveer 15 minuten, of tot ze goudbruin zijn. 
  4. Laat de tartelettes een beetje afkoelen, haal ze uit de vormpjes en laat ze daarna volledig afkoelen op een rooster. 
  5. Klop intussen de slagroom op en meng er de poedersuiker onder. 
  6. Vul de tartelettes met de banketbakkersroom en schik er de aardbeien of frambozen in het rond op.
  7. Spuit in het midden met een spuitzak met een gekarteld spuitmondje een toefje slagroom.

Tip

Je kan een deel van het deeg luchtdicht invriezen voor later gebruik.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten