Twee kazen fusilli met bloemkool

Beoordeling door het gezin

Dit gerecht is een lekkere variatie op de klassieke pasta carbonara. Ik gebruikte cheddar en mozzarella en kwam zo tot een lekkere twee kazen pasta. Ik voegde ook nog een klein fijn bloemkooltje toe, en … smullen maar!

Ingrediënten

  • 400 g fusilli
  • 200 g pancetta
  • 1 kleine bloemkool
  • 4 eieren
  • 125 g cheddar
  • 125 g mozzarella
  • een handvol basilicum
  • enkele sprietjes bieslook
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Klop de eieren los in een kom. Rasp de cheddar en snijd de mozzarella in kleine blokjes, en voeg de twee soorten kaas toe aan de eieren. Meng goed  en kruid het ei-kaas mengsel met vers gemalen peper en zout. Snipper de groene kruiden fijn. 
  2. Snijd de pancetta in reepjes en bak ze krokant op middelhoog vuur in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Haal de pancetta uit de pan en houd hem warm.
  3. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af en verfris ze even onder koud stromend water. 
  4. Kook ondertussen de pasta beetgaar in licht gezouten water in een ruime pot, giet hem af maar bewaar een beetje van het kookvocht in een apart kommetjes. Doe de afgegoten pasta terug in de nog warme pot. 
  5. Voeg het ei-kaasmengsel toe aan de pasta en begin onmiddellijk met omscheppen, zodat de eieren niet de kans krijgen om brokjes te gaan vormen maar er een mooie saus tevoorschijn komt. Voeg indien nodig een klein beetje kookvocht van de pasta toe. Meng ook de roosjes bloemkool onder de pasta. 
  6. Kruid naar smaak met vers gemalen peper en eventueel wat zout. Werk af met de gesnipperde groene kruiden en dien onmiddellijk op. 

Tip

Dit is een fijne variatie op de traditionele pasta carbonara!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten