Zoek
Sluit dit zoekvak.

Italiaanse bruschetta’s

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Bruschetta… instant happiness gegarandeerd. Bruschetta was aanvankelijk een maaltijd voor de armen, om af te raken van oud brood. Ondertussen is bruschetta uitgegroeid tot een echte klassieker. De bereiding is dan ook heel eenvoudig. Ik geef je wel deze tip: gebruik alleen Italiaanse ingrediënten van de beste kwaliteit. Zoals olijfolie van Frantoiani.

Frantoiani is de ambassadeur van lokale Italiaanse olijfboeren, en wil je laten kennismaken met hun producten en de passie die zij voor hun olijfolies hebben. Op basis van vele bezoeken ter plaatse, zoekt Guy, de man achter en de bezieler van Frantoiani, de beste lokale producenten. Producenten waarmee Guy persoonlijk contact heeft én die gezonde olijfolie van topkwaliteit maken.

 Alle Frantoiani producten heeft Guy (die deel uitmaakt van een internationaal erkend testpanel voor Italiaanse olijfolie) zelf uitgebreid gedegusteerd en beoordeeld. Een keuze voor een product van Frantoiani is een keuze voor kwaliteit, met zorg geselecteerd, recht van de producent bij jou op tafel.
 
Bij deze bruschetta’s selecteerde Guy de olijfolie Olivastro van Quattrociocchi, met een intens fruitig aroma en een brede en karaktervolle smaak.

Ingrediënten

 • 1 ciabatta of een ander breed stokbrood
 • olijfolie  Olivastro van Quattrociocchi
 • 4 mooie rijpe tomaten
 • 1 bolletje burrata
 • enkele sneetjes Italiaanse ham
 • enkele blaadjes basilicum
 • 2 teentjes look
 • vers gemalen peper
 • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Was de blaadjes basilicum, dep ze droog en scheur ze in kleinere stukjes. Houd enkele mooie blaadjes in hun geheel opzij.
 2. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes met een heel scherp mes. Meng de blokjes tomaat met de olijfolie, de stukjes basilicum en kruid ze met vers gemalen zwarte peper en zout. Meng alles goed door elkaar en bewaar de tomatenmengeling even in de koelkast.
 3. Snijd de ciabatta (of een ander breed stokbrood) in schuine sneetjes van ongeveer 2 cm dik. Pel en halveer de knoflook en wrijf er de sneetjes brood mee in. Besprenkel de sneetjes brood dan met olijfolie.
 4. Leg de sneetjes onder de grill van de oven en laat ze aan beide kanten gedurende een paar minuten grillen. Zo worden ze krokant aan de buitenkant maar blijven ze nog zacht vanbinnen. Laat ze als ze gegrild zijn een beetje afkoelen.
 5. Beleg de bruschetta’s met de blokjes tomaat, de sneetjes Italiaanse ham en stukjes burrata en versier ze met de blaadjes basilicum die je hebt apart gehouden.
 6. Besprenkel de bruschetta’s ten slotte nog met een beetje olijfolie en geef er nog een draai van de pepermolen over.

Tip

Wat een leuke variatie, op en top Italiaans!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen