Search
Close this search box.

Bruschetta met lamsworstjes en geroosterde tomaatjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze verrassende bruschetta’s zijn heerlijk als lunch. Ik gebruikte gewone dunne lamsworstjes, die zijn lekker en smaakvol maar niet zo overheersend van smaak als merguez worstjes. Genieten maar van deze lekkere en kleurrijke lunch!

Ingrediënten

  • 1  stokbrood
  • 4 dunne lamsworstjes
  • 16 kerstomaatjes
  • 75 g roomkaas natuur
  • 75 g Griekse yoghurt
  • handvol munt, fijn gesneden
  • enkele blaadjes basilicum
  • vers gemalen peper
  • zout
  • olijfolie

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Rooster eerst de kerstomaatjes. Was ze voorzichtig en dep ze droog. Leg de kerstomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met wat olijfolie en strooi er een beetje grof zeezout over. Zet ze gedurende 25 minuten in de oven aan 140 graden.
  2. Snijd het stokbrood in schuine sneden van ongeveer 2 cm dik. Smeer de sneetjes aan beide kanten lichtjes in met olijfolie en leg ze dan onder de grill van de oven.  Laat ze aan beide kanten gedurende een paar minuten grillen. Zo worden ze krokant aan de buitenkant maar blijven ze nog zacht vanbinnen. Laat ze als ze gegrild zijn een beetje afkoelen.
  3. Bak of grill de lamsworstjes totdat ze mooi goudbruin zijn en binnenin door en door gaar. Snijd ze in hapklare stukken van ongeveer 3 cm.
  4. Meng ondertussen de roomkaas met de Griekse yoghurt, en roer er de fijn gesneden muntblaadjes onder. Kruid met vers gemalen peper en zout.
  5. Besmeer elke bruschetta met een laag van het roomkaasmengsel en beleg ze met de stukjes worst en de geroosterde tomaatjes. Werk af met enkele blaadjes munt die je hebt apart gehouden en enkele blaadjes basilicum.

Tip

Dit leuke gerechtje wordt nog kleurrijker en aantrekkelijker wanneer je kerstomaatjes in verschillende kleuren gebruikt.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen