Bruschetta met lamsworstjes en geroosterde tomaatjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze verrassende bruschetta’s zijn heerlijk als lunch. Ik gebruikte gewone dunne lamsworstjes, die zijn lekker en smaakvol maar niet zo overheersend van smaak als merguez worstjes. Genieten maar van deze lekkere en kleurrijke lunch!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1  stokbrood
  • 4 dunne lamsworstjes
  • 16 kerstomaatjes
  • 75 g roomkaas natuur
  • 75 g Griekse yoghurt
  • handvol munt, fijn gesneden
  • enkele blaadjes basilicum
  • vers gemalen peper
  • zout
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Rooster eerst de kerstomaatjes. Was ze voorzichtig en dep ze droog. Leg de kerstomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met wat olijfolie en strooi er een beetje grof zeezout over. Zet ze gedurende 25 minuten in de oven aan 140 graden.
  2. Snijd het stokbrood in schuine sneden van ongeveer 2 cm dik. Smeer de sneetjes aan beide kanten lichtjes in met olijfolie en leg ze dan onder de grill van de oven.  Laat ze aan beide kanten gedurende een paar minuten grillen. Zo worden ze krokant aan de buitenkant maar blijven ze nog zacht vanbinnen. Laat ze als ze gegrild zijn een beetje afkoelen.
  3. Bak of grill de lamsworstjes totdat ze mooi goudbruin zijn en binnenin door en door gaar. Snijd ze in hapklare stukken van ongeveer 3 cm.
  4. Meng ondertussen de roomkaas met de Griekse yoghurt, en roer er de fijn gesneden muntblaadjes onder. Kruid met vers gemalen peper en zout.
  5. Besmeer elke bruschetta met een laag van het roomkaasmengsel en beleg ze met de stukjes worst en de geroosterde tomaatjes. Werk af met enkele blaadjes munt die je hebt apart gehouden en enkele blaadjes basilicum.

Tip

Dit leuke gerechtje wordt nog kleurrijker en aantrekkelijker wanneer je kerstomaatjes in verschillende kleuren gebruikt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten