Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bruschetta met gekonfijte knoflook en geroosterde tomaatjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een heerlijke smaaksensatie deze bruschetta’s. Je hebt een beetje tijd nodig om de knoflook te roosteren maar eens de knoflook in de oven staat wordt de rest van het werk gedaan door de oven, je moet er niet naar omzien. De bruschetta’s waren hier thuis een grote hit!

Ingrediënten

  • 4 dikke sneden stevig brood
  • 300 g kerstomaatjes
  • 2 bollen knoflook
  • 1 bol buffelmozzarella
  • enkele takjes verse tijm
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht 140 graden). Snijd de bovenkanten van de bollen knoflook zodat je net het vruchtvlees van de knoflook kan zien. Zet de bollen knoflook in een klein ovenvast schaaltje dicht tegen elkaar aan. Voeg tijm toe en een snuif zout en giet er olijfolie bij totdat de knoflook bijna onder de olie staat. Laat de knoflook ongeveer een uur garen in de oven, totdat hij helemaal zacht is.
  2. Halveer de kerstomaten en zet ze op een bakplaat met de snijkanten naar boven. Bestrooi ze met wat zout en zet ze de laatste 25 minuten van de gaartijd van de knoflook mee in de oven.
  3. Schep de knoflook uit de ovenschaal en laat hem een beetje afkoelen. Rooster het brood in een broodrooster. Druk de teentje knoflook uit de schil en smeer de knoflook lichtjes uit over het geroosterde brood. Verdeel er ook de kerstomaatjes over en leg op elke bruschetta enkele stukjes buffelmozzarella.
  4. Besprenkel de bruschetta’s met een beetje van de knoflook-tijmolie uit de ovenschaal.

Tip

Voor het brood kan je bvb een ciabatta gebruiken en die dan een beetje schuin in dikke sneden snijden.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen