Search
Close this search box.

Snoepjes van amandelen

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze snoepjes van geroosterde amandelen in een jasje van pure chocolade en afgewerkt met een snuifje fleur de sel zijn verrassend lekker en heel gemakkelijk om te maken. Je moet alleen het geduld hebben om ze lang genoeg te laten afkoelen.

 

Lekker als borrelnootje of zomaar als snoepje.

Ingrediënten

  • 150 g amandelen
  • 100 g pure chocolade
  • fleur de sel

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Rooster eerst de amandelen (of gebruik amandelen die je geroosterd hebt gekocht). Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een bakblik met anti-aanbaklaag) en leg de rauwe amandelen er voldoende gespreid op, zodat ze niet bovenop elkaar liggen. Rooster de amandelen gedurende 8 minuten en draai ze in de helft van de baktijd om. Haal de amandelen uit de oven, stort ze op een koud bord en laat ze minstens 20 minuten afkoelen.
  2. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie.
  3. Haal de amandelen door de gesmolten chocolade, zorg ervoor dat ze aan alle kanten mooi bedekt zijn.
  4. Leg de amandelen mooi naast elkaar op een blaadje bakpapier en bestrooi ze met een snuifje fleur de sel.
  5. Laat de amandelen volledig afkoelen zodat de chocolade mooi terug stolt. (Leg ze eventueel even in de koelkast.)

Tip

Maak er voldoende want voordat je het weet zijn deze kleine lekkernijen op!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen