Zoek
Sluit dit zoekvak.

Broccoli met gepocheerd eitje en pesto

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze heerlijke vegetarische lunch bestaat uit maar enkele ingrediënten die samen een heel lekker geheel vormen. Laat je niet afschrikken door het feit dat je eieren moet pocheren, dat is niet zo moeilijk als je misschien denkt!

 

Een recept voor verse pesto van rucola vind je hier.

Om lekkere pesto te maken gebruik ik een blender, als je er nog een goede zoekt bekijk dan zeker deze, dat is degene die ik ook gebruik. (adv)

Ingrediënten

 • 1 broccoli
 • 4 heel verse eieren
 • 1 teentje look
 • 50 g rucola
 • 20 g basilicum
 • 70 g pijnboompitten
 • 70 g parmezan (blok)
 • 150 ml olijfolie
 • beetje citroensap
 • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Maak de pesto. Doe eerst het teentje look in de blender en mix het al even in stukjes. Voeg de rucola, de pijnboompitten en de olijfolie toe in de blender en mix alles glad. Snijd de parmezaanse kaas in stukjes en doe ze bij in de blender. Mix even goed door en voeg eventueel nog wat meer olijfolie toe. Voeg nu de basilicum toe en mix nog even kort alles goed door elkaar. Voeg een beetje citroensap toe en kruid met peper en zout.
 2. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar in licht gezouten water. Zet geen deksel op de pot, dan houdt de broccoli beter zijn mooie groene kleur. Giet de broccoli af en verfris hem kort onder koud stromend water.
 3. Pocheer de eieren. Dit kan je doen in een steelpan met ongeveer 5 cm water waarin je wat azijn toevoegt. De azijn zorgt ervoor dat de eieren sneller zullen stollen. Breng het water met de azijn aan de kook. Breek ondertussen elk ei in een apart kopje of schaaltje. Draai nu het vuur lager zodat het water net onder het kookpunt blijft. Giet nu de eieren één voor één heel voorzichtig vanuit het kopje of schaaltje in het water. Als de temperatuur van het water hierdoor te veel zakt verhoog je het vuur terug een beetje. Pocheer elk ei ongeveer 2 tot 3 minuten, dan is het gaar genoeg. De dooier moet nog lopend zijn. Vis de eieren uit het water en dompel ze even kort onder in een ander kommetje met water zonder azijn.
 4. Serveer op elk bordje een lepeltje pesto, enkele stronkjes broccoli en een gepocheerd eitje. Werk af met peper en zout en eventueel enkele blaadjes basilicum.

Tip

Hoe verser je eieren zijn, hoe beter je ze kan pocheren, omdat het eiwit dan steviger is. Bij oudere eieren wordt het eiwit al waterachtiger en loopt het meer uit als je het ei in het water legt om te pocheren.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen