Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pasta met ham en broccoli

Beoordeling door het gezin

★★★★★
De voorbije maandagen deelde ik met jullie een heel makkelijk recept van pasta met saus op basis van één groente (we hebben al broccoli, prei, bloemkool en champignons gehad). Vandaag heb ik speciaal voor Makkelijke Maandag voor jullie een pasta weer met saus op basis van één groente, namelijk broccoli, maar totaal anders dan enkele maandagen geleden. Het is alweer een supersnel, supersimpel en heel lekker recept geworden.
 
Op maandag mag het makkelijk en snel zijn toch? Kook je ook weer mee?

Ingrediënten

 • 400 g korte pasta
 • 2 broccoli’s
 • 200 g gekookte ham in dikke sneden
 • 60 g boter
 • 70 g bloem
 • 1 l melk
 • vers gemalen peper
 • zout
 • nootmuskaat

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Kook de pasta gaar in licht gezouten water.
 2. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze zonder deksel (of met het deksel schuin op de pot) in licht gezouten water. Giet de broccoli af als hij beetgaar is en verfris hem even kort af onder koud stromend water (hij blijft dan mooi groen).
 3. Snijd de sneden ham in fijne blokjes.
 4. Maak van de melk, de boter en de bloem een mooi gladde bechamelsaus. Smelt om te beginnen de boter in een pot en voeg er de bloem bij. Roer met een garde en laat het mengsel boter – bloem een paar minuutjes “bakken” in de pot totdat je een geur van vers deeg ruikt. Zorg er wel voor dat het mengsel niet verkleurt. Voeg dan de helft van de melk toe en roer meteen goed met de garde. Als het boter – bloem mengsel de melk heeft opgenomen voeg je de rest van de melk toe. Roer weer goed, laat aan de kook komen en laat dan enkele minuutjes zachtjes doorkoken zodat de bloem goed oplost en je een zachte saus krijgt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
 5. Meng de pasta voorzichtig met de broccoli en de blokjes ham. Giet er de bechamelsaus over en meng alles voorzichtig door elkaar. Laat alles nog even opwarmen, kruid eventueel nog wat bij met peper en zout en serveer meteen.

Tip

Dit gerecht serveer je best onmiddellijk, anders slorpt de pasta de saus op, waardoor te pasta overgaar wordt.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen