Pasta met ham en broccoli

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit is een snelle pastaschotel, je kan op een half uur alles klaar hebben. Het is een lekkere combinatie, en door er broccoli bij te gebruiken heb je ook de nodige vitamientjes binnen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 400 g korte pasta (bvb schelpjes)
  • 1 broccoli
  • 150 g gekookte ham in dikke sneden
  • 60 g boter
  • 70 g bloem
  • 1 l melk
  • peper, zout en nootmuskaat

Zo maak je het

  1. Kook de pasta gaar in licht gezouten water.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in kleine blokjes en kook alles gaar in licht gezouten water. Als de broccoli beetgaar is, giet je hem af en koel hem even kort af onder koud stromend water.
  3. Snijd de sneden ham in fijne blokjes.
  4. Maak van de melk, de boter en de bloem een mooi gladde bechamelsaus. Smelt om te beginnen de boter in een pot en voeg er de bloem bij. Roer met een garde en laat het mengsel boter – bloem een paar minuutjes “bakken” in de pot totdat je een geur van vers deeg ruikt. Zorg er wel voor dat het mengsel niet verkleurt. Voeg dan de helft van de melk toe en roer meteen goed met de garde. Als het boter – bloem mengsel de melk heeft opgenomen voeg je de rest van de melk toe. Roer weer goed, laat aan de kook komen en laat dan enkele minuutjes zachtjes doorkoken zodat de bloem goed oplost en je een zachte saus krijgt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Meng de pasta voorzichtig met de broccoli en de blokjes ham. Giet er de bechamelsaus over en meng alles voorzichtig door elkaar. Laat alles nog even opwarmen, kruid eventueel nog wat bij met peper en zout en serveer meteen.

Tip

Dit gerecht serveer je best onmiddellijk, anders slorpt de pasta de saus op, waardoor te pasta overgaar wordt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten