Spaghettoni met romige prei

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Vorige maandag deelde ik met jullie een heel makkelijk recept van pasta met saus op basis van één groente (dat was toen broccoli). Ik was zo enthousiast over dat recept dat ik ermee aan de slag ging en voor jullie nog andere variaties heb bereid van pasta telkens ook met saus op basis van één groente. Vandaag heb ik prei gebruikt, voor een supersnel, supersimpel en heel lekker recept. Op maandag mag het makkelijk zijn toch? Kook je ook weer mee?

Ingrediënten

  • 4 prei
  • 400 g spaghettoni
  • 250 ml room
  • 250 ml groentenbouillon
  • 4 el kruidenkaas
  • klontje boter
  • parmezaan, geraspt
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Spoel de prei goed en snijd hem in dunne ringen. Fruit de preiringen aan in een voldoende ruime pot met een klontje boter. Laat ze enkele minuten stoven (meng ze af en toe door elkaar) en voeg dan de room en de groentenbouillon toe. Laat de prei zonder deksel ongeveer 10 tot 15 minuten pruttelen totdat hij mooi zacht is en de saus wat ingedikt. Voeg tegen het einde van de gaartijd de kruidenkaas toe en meng goed. Proef de saus en kruid naar smaak bij met vers gemalen peper en zout. 
  2. Kook ondertussen de spaghettoni in licht gezouten water beetgaar en giet hem af.
  3. Meng de spaghettoni met de romige prei. Dien onmiddellijk op in diepe borden en werk af met wat geraspte parmezaan.

Tip

Spaghettoni is net iets dikker dan spaghetti. Je kan voor dit recept ook gewone spaghetti gebruiken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen