Search
Close this search box.

Serpentini met broccoli-kaassaus

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze supersnelle pasta maak je met slechts een handvol ingrediënten klaar. Een snel, makkelijke en lekker recept is altijd welkom, dacht ik zo. Deze pasta wordt geserveerd met één enkele groente, de broccoli, die wordt verwerkt tot een smaakvolle, mooi gekleurde en gladde saus. Ik ben zo enthousiast over dit recept, dat ik trouwens gebaseerd heb op een idee uit het magazine Foodies van deze maand, dat ik er een nieuw thema van maak voor Makkelijke maandag! Kom dus zeker volgende week opnieuw kijken voor een nieuw soortgelijk recept…

 

Zoek je nog een blender / keukenmachine die probleemloos klusjes klaart zoals het fijn malen van de broccoli voor dit recept? Bekijk deze eens, ik heb er zelf ook zo eentje, echt een held in de keuken.

Ingrediënten

  • 500 g broccoli
  • 500 ml volle melk
  • 500 g serpentini (of andere korte pasta)
  • 150 g taleggio, in stukjes
  • 75 g parmezaan, geraspt
  • enkele blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • nootmuskaat
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Kook de serpentini in licht gezouten water net niet beetgaar (1 minuutje minder koken dan nodig). Giet ze af en bewaar een kopje van het kookvocht.
  2. Versnijd ondertussen de broccoli rauw met een groot scherp mes tot kleine korrels, of maal hem in een keukenmachine heel fijn. Breng de gemalen broccoli zachtjes aan de kook met de melk en kook hem ongeveer 12 minuten. Roer daarna de geraspte parmezaan en de blokjes taleggio door de broccolisaus, laat ze van het vuur af smelten en roer de saus zo glad mogelijk. Kruid de broccoli-kaassaus met vers gemalen peper, nootmuskaat en zout.
  3. Meng de serpentini door de saus en voeg eventueel een beetje van het kookvocht toe om een smeuïge saus te bekomen. Verwarm nog ongeveer een minuut tot alles mooi gemengd is en de pasta beetgaar is.
  4. Verdeel over diepe borden, en werk elk bord af met wat olijfolie, een draai van de pepermolen en enkele blaadjes basilicum.

Tip

Kom zeker volgende week maandag opnieuw kijken voor een snel en keilekker pastarecept met saus op basis van één groente!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen