Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Spaghetti met romige bloemkool-kaassaus

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

De voorbije maandagen deelde ik met jullie een heel makkelijk recept van pasta met saus op basis van één groente (we hebben al broccoli en prei gehad). Vandaag heb ik speciaal voor makkelijke maandag een nieuw recept bereid van pasta weer met saus op basis van één groente. Vandaag heb ik bloemkool gebruikt, voor alweer een supersnel, supersimpel en heel lekker recept. De afwerking gebeurt eens niet met parmezaanse kaas, maar wel met kruidige pangrattato, in feite gebakken broodkruim opgepimpt met smaakmakers.

 

Op maandag mag het makkelijk en snel zijn toch? Kook je ook weer mee?

 

Wil je de vorige recepten nog eens terug lezen?

Spaghettoni met romige prei

Serpentini met broccoli-kaassaus

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 500 g bloemkool
  • 200 ml groentenbouillon
  • 200 ml volle melk
  • 100 ml room
  • 100 g geraspte mozzarella
  • 2 oude boterhammen
  • 2 teentjes knoflook
  • enkele takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Maal de oude boterhammen samen met de teentjes knoflook en de blaadjes van de rozemarijn in de keukenmachine tot fijne korrels. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en bak er het mengsel in tot het goudbruin is.
  2. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar in licht gezouten water. Giet hem af en houd een soeplepel van het kookvocht opzij.
  3. Breng ondertussen ook de groentenbouillon met de melk en de room aan de kook en kook er de bloemkool in gaar. Mix alles fijn tot een gladde saus, kruid met wat vers gemalen peper en zout, en roer er de geraspte mozzarella onder. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe voor een heel smeuïge saus.
  4. Meng de spaghetti onder de saus, dien op in diepe borden en werk af met de pangrattato, wat olijfolie, en eventueel nog wat groene kruiden.

Tip

In dit pastarecept gebruik ik geen parmezaan, maar wel de pangrattato.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen