Spaghetti met Italiaanse balletjes in tomatensaus

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze klassieker tover je op tafel als je echt iedereen wil laten smullen. In de balletjes zit parmezaanse kaas verstopt en ook een mengeling van verse kruiden, voor een echte Italiaanse touch.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 500 g spaghetti
  • 600 g gemengd gehakt
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 400 g tomaten op sap (blik)
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes look, in plakjes
  • 2 tomaten, ontveld en in partjes
  • handvol kerstomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • 1/2 tl chilivlokken
  • enkele blaadjes verse salie
  • enkele takjes verse oregano
  • enkele takjes platte peterselie
  • enkele takjes krulpeterselie
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • enkele blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Maak eerst de balletjes. Doe het gehakt in een grote kom, rasp de parmezaanse kaas en voeg die toe bij het gehakt. Snipper de salie, de blaadjes van de oregano en de platte peterselie fijn en voeg die ook toe aan het gehakt. Kruid voldoende met vers gemalen peper en zout en meng alles goed door elkaar. Rol ongeveer 25 balletjes van het gehakt.
  2. Bak de balletjes in een ruime braadpan met een klein klontje boter in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. (Bak ze eventueel in 2 porties) Haal de balletjes uit de pan en houd ze apart.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan en fruit er de ui in met een snuifje zout op een middelhoog vuur, gedurende ongeveer 10 minuten. Voeg de knoflook toe samen met de tomatenpuree en de chilivlokken en fruit alles nog ongeveer 5 minuten verder. Voeg de tomaten op sap toe, samen met de verse tomaten, de gehalveerde kerstomaatjes en de kippenbouillon en kruid met peper en zout. Bind de peterselie samen met de tijm en de laurier en leg het kruidentuiltje mee in de saus. Breng de saus aan de kook en laat ongeveer 30 minuten pruttelen op een laag vuur.
  4. Verwijder het kruidentuiltje en doe de rest van de saus in een blender om ze helemaal glad te mixen. Doe de saus terug in de pan en breng ze opnieuw zachtjes aan de kook. Proef even en kruid indien nodig nog wat bij met vers gemalen peper en zout. Voeg de balletjes terug toe aan de saus en laat alles nog een tien minuutjes goed doorverwarmen.
  5. Kook intussen de spaghetti in licht gezouten water beetgaar. Giet af en doe de spaghetti terug in de pot. Meng ongeveer de helft van de tomatensaus door de spaghetti. Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden en verdeel er de rest van de saus en de balletjes over.

Tip

Werk de borden af met wat extra geraspte parmezaanse kaas en wat gesnipperde blaadjes basilicum.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten