Zoek
Sluit dit zoekvak.

Romige tagliatelle met champignons

Beoordeling door het gezin

★★★★★

De voorbije maandagen deelde ik met jullie een heel makkelijk recept van pasta met saus op basis van één groente (we hebben al broccoli, prei en bloemkool gehad). Vandaag heb ik speciaal voor makkelijke maandag een nieuw recept bereid van pasta weer met saus op basis van één groente, namelijk champignons. Het is alweer een supersnel, supersimpel en heel lekker recept geworden.

 

Op maandag mag het makkelijk en snel zijn toch? Kook je ook weer mee?

 

Wil je de vorige recepten nog eens terug lezen?

Spaghettoni met romige prei

Serpentini met broccoli-kaassaus

Spaghetti met romige bloemkool-kaassaus

Ingrediënten

  • 400 g tagliatelle
  • 750 g champignons (mengeling)
  • 250 ml groentenbouillon
  • 200 ml volle room
  • parmezaanse kaas
  • 2 takjes verse tijm
  • verse groene kruiden (zoals peterselie, bieslook)
  • klein klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 

  1. Wrijf de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Verhit een ruime pan en smelt er een klein klontje boter in. Bak de champignons op een hoog vuur. De champignons zullen tijdens het bakken slinken en wat vocht afgeven, houd de pan warm genoeg zodat dat vocht grotendeels verdampt.
  2. Voeg nu de groentenbouillon, de room en de takjes tijm toe aan de pan en zet het vuur lager zodat de saus pruttelt. Laat de saus op een zacht vuur staan pruttelen totdat ze ingedikt is tot de gewenste dikte. Dat zal ongeveer 10 minuten duren.
  3. Kook ondertussen de tagliatelle al dente in een ruime pot met licht gezouten water en giet ze af.
  4. Kruid de romige champignonsaus naar smaak bij met vers gemalen peper en zout.
  5. Meng de tagliatelle met de roomsaus, en dien onmiddellijk op in diepe borden. Werk elk bord af met een beetje geraspte parmezaanse kaas, wat gesnipperde groene kruiden, en een scheutje goede olijfolie.

Tip

Een heerlijke snelle maaltijd, perfect voor op de drukke maandag!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen