Geroosterde aardappelen met tijm

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit lekker bijgerecht maak je heel eenvoudig klaar, en het is toch eens een leuke variatie met aardappel!

 

Houd je van aardappeltjes in de oven? Kijk dan zeker ook nog eens naar deze ideeën en leef je helemaal uit!

 

Perfecte crispy geplette aardappeltjes uit de oven

Oven gebakken aardappelen met rozemarijn

Aardappelen gegaard in zoutkorst

Cheesy potato

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 8 middelgrote aardappelen (vastkokend)
  • 8 takjes verse tijm
  • 30 g gesmolten boter
  • zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Boen de aardappelen schoon en dep ze droog. Maak bij elke aardappel enkele sneetjes in de lengte en in de breedte. Bestrooi ze met een beetje zout.
  3. Knip de takjes tijm in kleinere stukjes en steek die in de sneetjes die je in de aardappelen hebt gemaakt.
  4. Leg de aardappelen in een bakblik en smeer ze in met de gesmolten boter.
  5. Bak de aardappelen gaar in ongeveer 40 minuten.

Tip

Probeer aardappelen te gebruiken die ongeveer allemaal even groot zijn, dan zijn ze ook allemaal tegelijk gaar.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten