Heerlijke kippensoep

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze kippensoep is perfect om te maken als je zelf kippenbouillon hebt gemaakt. Je hebt dan als basis de bouillon om te gebruiken en ook een in de bouillon gegaarde kip die je in stukjes kan trekken om als vulling in je kippensoep te doen. Het is een beetje werk maar o zo lekker!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1,5 liter verse kippenbouillon
  • een halve gekookte kip
  • 1 grote wortel
  • een halve stengel selder
  • een halve stronk prei
  • 3 blaadjes laurier
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes verse tijm
  • 4 el vermicelli
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Breng de 1,5 liter kippenbouillon aan de kook. Bind de laurier, peterselie en tijm samen tot een kruidentuiltje en leg ze in de bouillon. Laat zachtjes koken gedurende ongeveer 20 minuten zonder deksel zodat de bouillon wat kan inkoken en wat krachtiger zal gaan smaken.
  2. Snijd de wortel, de selder en de prei in heel kleine stukjes (brunoise). Hoe kleiner de stukjes, hoe lekkerder het resultaat zal zijn. Je snijdt alles best eerst in reepjes en dan snijd je de reepjes in blokjes. Probeer te mikken naar stukjes van kleiner dan een halve centimeter.
  3. Trek of snijd de gekookte kip in kleine reepjes.
  4. Als de bouillon ongeveer 20 minuten heeft gekookt voeg je de stukjes kip toe, samen met de fijn gesneden groentjes en de vermicelli. Laat nog 5 minuten doorkoken.
  5. Verwijder het kruidentuiltje en breng verder op smaak met zout en peper.

Tip

Een beetje fijn gesneden peterselie is mooi als afwerking.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept