Perfecte crispy geplette aardappelen uit de oven

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Het geheim van deze heerlijk crispy aardappeltjes is dat je ze eerst kookt, en daarna, voordat je ze in de oven schuift, even plet met een vork. Je kan ze dan naar smaak kruiden en na een half uur in de oven zijn ze echt heerlijk krokant aan de buitenkant, maar binnenin nog lekker zacht.

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen (niet te groot, iets groter dan krieltjes)
  • olijfolie
  • klontje boter
  • enkele takjes verse tijm
  • fleur de sel of gemalen zeezout

Zo maak je het

  1. Boen de aardappelen schoon, en gebruik ze met de schil. Kook ze in ongeveer 15 minuten in hun schil gaar in licht gezouten water. Giet ze af en laat ze drogen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Verspreid ze op een bakplaat met anti-aanbaklaag of bekleed met een bakpapier. Druk de aardappelen voorzichtig plat met een vork. Als ze daarbij een beetje uit elkaar vallen is dat helemaal niet erg.
  4. Besprenkel de geplette aardappelen met wat olijfolie en leg (optioneel) een klein klontje boter op elke aardappel. Strooi er de verse tijm over en zet de bakplaat 30 minuten in de oven.
  5. Werk de aardappelen af met wat extra tijm en een snuf zeezout.

Tip

Je kan nog een teentje look uitpersen en verdelen over de aardappelen voordat je ze in de oven bakt.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten