Zoek
Sluit dit zoekvak.

Orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze heerlijke schotel op basis van orzo bereid je in een ovenschaal of pan die je eerst even op het fornuis gebruikt en daarna in de oven schuift. Orzo is een gedroogde pastasoort, waarvan de vorm en de grootte doen denken aan iets dikkere rijstkorrels.

 

Ik heb mij hiervoor geïnspireerd op het mooie recept uit het magazine Foodies van januari 2020. Ik heb aan het recept wel venkel toegevoegd, want een beetje extra groenten dat is altijd welkom!

 

Als je op zoek bent naar een veelzijdige pan voor zowel op het fornuis als in de oven, kijk dan zeker eens naar dit prachtige exemplaar!

Ingrediënten

  • 250 g orzo
  • 4 kabeljauwfilets elk 175 g
  • halve venkel, in fijne reepjes
  • 100 g chorizo in blokjes
  • 500 ml kippenbouillon
  • 200 ml cider
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes look
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes platte peterselie
  • 3 el olijfolie
  • 1 el ciderazijn
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1 el olijfolie in een ovenschaal van ongeveer 25 – 30 cm doorsnede. Bak de chorizo in ongeveer 5 minuten krokant in de ovenschaal op het fornuis. Zet vuur dan lager en voeg de ui, de venkel en de tijm toe. Pers er ook de teentjes knoflook over uit. Laat alles ongeveer 10 minuten fruiten totdat de venkel en de ui zacht zijn.
  2. Voeg de orzo toe en meng alles goed onder elkaar. Voeg dan de cider toe, samen met de bouillon en wat peper en zout. Breng aan de kook zet de schaal dan 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Neem na 10 minuten de schaal uit de oven, leg de kabeljauwfilets op de orzo en druk ze er een beetje in. Kruid ze met wat zout. Bak het geheel nog 15 minuten verder in de oven, totdat de orzo en de kabeljauw gaar zijn.
  4. Snipper de platte peterselie fijn en meng hem met de ciderazijn en 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Schep deze dressing over de vis en de orzo voor het serveren.

Tip

Je kan ook een gietijzeren pot gebruiken, die kan ook in de oven.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen