Oven gebakken aardappelen met rozemarijn

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze aardappelen die je bakt in de oven zijn super lekker, en buiten ze even voorbereiden en ze in de oven zetten moet je eigenlijk niets doen, handig toch zeker? Ik gebruik een bakblik met een anti-aanbaklaagje of een bakplaat met een bakpapier om te vermijden dat de aardappelen gaan vastplakken aan de bakplaat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingredi├źnten

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • grof zeezout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Was de aardappelen grondig en droog ze af. Snijd ze in niet te kleine stukken. Voor deze bereiding schil ik de aardappelen niet, maar als je de aardappelen liever geschild gebruikt kan dat ook natuurlijk, aan jou de keuze.
  3. Schik de aardappelen in een metalen bakblik met anti-aanbaklaag, of op een bakplaat bedekt met een bakpapier.
  4. Besprenkel de stukken aardappel royaal met olijfolie, en wrijf met je handen de olie goed rondom rond alle aardappels. Heerlijk vind ik dat, die olie aan mijn handen voelen ­čÖé
  5. Hak de blaadjes van de rozemarijn iets fijner en strooi ze over de aardappelen.
  6. Schuif de aardappelen in de voorverwarmde oven en laat ze gedurende 35 minuten bakken. Zorg ervoor dat ze op de bakplaat mooi naast elkaar liggen en zeker niet op elkaar. Dan gaan ze niet mooi bakken, eerder stomen.
  7. Haal de gebakken aardappelen uit de oven, en werk ze af met nog wat extra rozemarijn en wat grof gemalen zeezout.

Tip

Ik gebruik meestal vastkokende aardappelen met een rode schil, die hebben een handig formaat om in partjes te snijden en ze hebben bovendien een heel lekkere smaak.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we┬ámet vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten