Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aardappelen in zoutkorst

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Aardappelen kan je garen onder een zoutkorst in de oven, met een heel lekker resultaat. Je aardappelen gaan er niet zout door smaken, geen schrik! Je gebruikt namelijk de rauwe aardappel met de schil eraan, die een barrière vormt die de aardappel beschermt.

 

Door de werking van het zout wordt het vocht dat van nature in de aardappelen aanwezig is eruit getrokken en gebruikt om de aardappelen onder de korst die het zout vormt te poffen. Zo behouden de aardappelen alle smaak die ze te bieden hebben.

Ingrediënten

  • 8 even grote vastkokende aardappelen
  • 1,5 kg grof zeezout
  • 1 volledig ei en 2 eiwitten
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en droog de aardappelen (schil ze niet!).
  2. Meng het grof zeezout met de verse kruiden. Voeg er dan het ei en de extra eiwitten aan toe en meng alles goed door elkaar totdat je een massa hebt die een beetje aanvoelt als nattig zand.
  3. Bedek de bodem van een (glazen) ovenschaal met een laagje zout, leg er de aardappelen op en bedek ze volledig met de rest van de zoutmassa.
  4. Laat in de oven garen gedurende ongeveer 45-60 minuten, afhankelijk van de grootte van de aardappelen.
  5. Haal de schotel uit de oven en laat even afkoelen. Breek de zoutkorst en haal de aardappelen voorzichtig uit de schaal. Veeg al het overtollige zout van de aardappelen. Nu kan je ook de schillen verwijderen.

Tip

Ik heb van de aardappelen na het garen goed het zout afgeveegd en ik heb ze in de schil gelaten, ik heb ze in stukken gesneden en gebakken en gebakken in een klontje boter. Heerlijk waren ze!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen