Aardappelen in zoutkorst

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Aardappelen kan je garen onder een zoutkorst in de oven, met een heel lekker resultaat. Je aardappelen gaan er niet zout door smaken, geen schrik! Je gebruikt namelijk de rauwe aardappel met de schil eraan, die een barrière vormt die de aardappel beschermt.

 

Door de werking van het zout wordt het vocht dat van nature in de aardappelen aanwezig is eruit getrokken en gebruikt om de aardappelen onder de korst die het zout vormt te poffen. Zo behouden de aardappelen alle smaak die ze te bieden hebben.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 8 even grote vastkokende aardappelen
  • 1,5 kg grof zeezout
  • 1 volledig ei en 2 eiwitten
  • verse kruiden (tijm en rozemarijn)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en droog de aardappelen (schil ze niet!).
  2. Meng het grof zeezout met de verse kruiden. Voeg er dan het ei en de extra eiwitten aan toe en meng alles goed door elkaar totdat je een massa hebt die een beetje aanvoelt als nattig zand.
  3. Bedek de bodem van een (glazen) ovenschaal met een laagje zout, leg er de aardappelen op en bedek ze volledig met de rest van de zoutmassa.
  4. Laat in de oven garen gedurende ongeveer 45-60 minuten, afhankelijk van de grootte van de aardappelen.
  5. Haal de schotel uit de oven en laat even afkoelen. Breek de zoutkorst en haal de aardappelen voorzichtig uit de schaal. Veeg al het overtollige zout van de aardappelen. Nu kan je ook de schillen verwijderen.

Tip

Ik heb van de aardappelen na het garen goed het zout afgeveegd en ik heb ze in de schil gelaten, ik heb ze in stukken gesneden en gebakken en gebakken in een klontje boter. Heerlijk waren ze!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten