De meest bekende bruschetta’s zijn die met tomaat, mmm lekker. Die zal ik denk ik binnenkort zeker eens klaarmaken, die zijn ideaal als hapje bij zomerweer. Ik heb nu een groene variant klaargemaakt, ook met op en top Italiaanse smaken en dus zeer zomers. Als basis gebruik ik de pesto van rucola waarvoor je hier op de blog een recept vindt.
Groene bruschetta’s
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 1 ciabatta of ander breed stokbrood
- enkele eetlepels pesto van rucola
- een handvol rucola
- een handvol gekookte erwtjes
- vers geraspte parmesan
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Snijd de ciabatta (of een ander breed stokbrood) in schuine sneetjes van ongeveer 2 cm dik.
- Leg de sneetjes onder de grill van de oven en laat ze aan beide kanten gedurende een paar minuten grillen. Zo worden ze krokant aan de buitenkant maar blijven ze nog zacht vanbinnen.
- Bestrijk elk geroosterd sneetje met wat pesto en beleg met de rucola, de erwtjes en de parmesan.
Tip
Je kan ook andere Italiaanse kaas gebruiken, bijvoorbeeld pecorino.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen