Groene bruschetta’s

Beoordeling door het gezin

De meest bekende bruschetta’s zijn die met tomaat, mmm lekker. Die zal ik denk ik binnenkort zeker eens klaarmaken, die zijn ideaal als hapje bij zomerweer. Ik heb nu een groene variant klaargemaakt, ook met op en top Italiaanse smaken en dus zeer zomers. Als basis gebruik ik de pesto van rucola waarvoor je hier op de blog een recept vindt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1 ciabatta of ander breed stokbrood
  • enkele eetlepels pesto van rucola
  • een handvol rucola
  • een handvol gekookte erwtjes
  • vers geraspte parmesan

Zo maak je het

  1. Snijd de ciabatta (of een ander breed stokbrood) in schuine sneetjes van ongeveer 2 cm dik.
  2. Leg de sneetjes onder de grill van de oven en laat ze aan beide kanten gedurende een paar minuten grillen. Zo worden ze krokant aan de buitenkant maar blijven ze nog zacht vanbinnen.
  3. Bestrijk elk geroosterd sneetje met wat pesto en beleg met de rucola, de erwtjes en de parmesan.

Tip

Je kan ook andere Italiaanse kaas gebruiken, bijvoorbeeld pecorino.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept