De salade geitenkaas is een traditionele salade die toch altijd smaakt. Wij eten hem graag met appel en wat spekjes en een lekkere vinaigrette, en we strooien er ook enkele pijnboompitten over.
Salade geitenkaas
Beoordeling door het gezin
Ingrediënten
- 100 g gemengde jonge sla
- 2 zure appels (type Granny Smith)
- 100 g spekblokjes natuur
- 4 geitenkaasjes omwikkeld met spek
- een handvol pijnboompitten
- 1 el mosterd
- 1 el honing
- 1 el ciderazijn
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Maak de dressing met de mosterd, de honing, de ciderazijn en de olijfolie. Meng alles goed door elkaar en kruid naar smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op de grill-stand.
- Was de sla, dep hem droog en scheur de slablaadjes eventueel in kleinere stukjes.
- Bak de spekblokjes licht krokant in een anti-aanbakpan.
- Rooster de pijnboompitten kort in een pan zonder vetstof.
- Schil de appels en snijd ze in mooie dunne partjes.
- Leg de geitenkaasjes op een bakplaat en gril ze aan beide kanten kort onder de grill van de oven.
- Leg op elk bord een portie sla. Schik daarbovenop in een cirkel de partjes appel en strooi er de gebakken blokjes spek en de pijnboompitten over. Leg in het midden het geitenkaasje en werk af met de dressing. Serveer onmiddellijk.
Tip
Als je er een lekker stuk stokbrood bij eet heb je een lekkere avondmaaltijd.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen