Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zalmfilet met preistoemp en mosterdsaus

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Preistoemp en zalm is een eenvoudige maar perfecte combinatie. De mosterdsaus erbij zorgt voor extra smaak en pimpt het geheel op.

Ingrediënten

  • 4 porties zalmfilet zonder vel (elk 150 g)
  • 4 stronken stoofprei, in fijne ringen
  • 800 g puree-aardappelen
  • 50 cl groentenbouillon
  • 200 ml volle room
  • 200 ml visfond
  • 200 ml witte wijn
  • 1/2 el mosterd
  • 1 kl graanmosterd
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • klontje boter
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Schil de aardappelen en kook ze in licht gezouten water. Giet ze af en laat ze uitstomen.
  2. Smelt een klontje boter in een ruime pot en stoof er de fijn gesneden prei in aan (zonder dat de prei bruin kleurt). Blus de gestoofde prei met de groentenbouillon, breng terug aan de kook en draai dan het vuur iets lager, en laat alles ongeveer 15 minuten zachtjes garen. Giet af maar bewaar wat kookvocht.
  3. Maak de saus: Fruit de sjalot en de look aan in wat boter samen met de laurier en de tijm. Blus met de wijn en voeg ook de visfond toe. Breng aan de kook en laat inkoken tot minder dan de helft op een middelhoog vuur. Voeg dan de room toe en laat opnieuw inkoken tot de helft. Zeef de saus, roer er de 2 soorten mosterd onder, en kruid ze met peper en zout.
  4. Schep de aardappelen en de prei bij elkaar, en stamp alles samen fijn. Meng er eventueel wat kookvocht van de prei onder. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  5. Smelt een klontje boter in een braadpan en bak de moten zalm gedurende ongeveer 3 à 4 minuten aan elke kant. Kruid de zalm met peper en zout na het bakken.
  6. Serveer een portie preistoemp met daar bovenop een moot gebakken zalm en een lepeltje mosterdsaus.

Tip

Vrijdag visdag, hierbij wat inspiratie!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen