Spaghetti met scampi in een pittige tomatensaus

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Heerlijk deze spaghetti met scampi! Hij is echt heel makkelijk en snel te bereiden en je tovert toch een smaakbommetje op tafel. Serveer met een groene salade besprenkeld met olijfolie en balsamico azijn.

 

Het recept komt van de mooie website Serving Dumplings.

 

Zoek je een mooie pan om gerechten als dit makkelijk in te bereiden? Zoek dan niet verder en kijk hier! (adv)

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 500 g scampi’s, gepeld
  • 500 g kerstomaten
  • 200 g tomatenpassata
  • 200 ml droge witte wijn
  • 100 g geraspte parmezaanse kaas
  • 5 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 4 el gehakte peterselie
  • 2 tl chilivlokken
  • 4 tl zoete paprikapoeder
  • 2 tl zout
  • 3 tl zwarte peper

Zo maak je het

  1. Doe de scampi’s in een ruime kom en meng ze met 1 theelepel zout, 2 theelepels zwarte peper en 2 theelepels paprikapoeder. Voeg 2 eetlepel olijfolie toe, roer goed om en zet even apart in de koelkast.
  2. Kook de spaghetti in een grote pot met kokend, royaal gezouten water. Giet af en bewaar 2 kopjes van het kookwater.
  3. Verhit intussen de resterende 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Doe de scampi’s erin in een enkele laag en bak ze gedurende 1 minuut op hoog vuur. Draai ze om en bak de andere kant gedurende 1 minuut. Haal de scampi’s uit de pan.
  4. Zet het vuur lager en smelt nu de boter in dezelfde pan. Voeg de knoflook en de sjalot toe, fruit ongeveer 2 minuten. Voeg de kerstomaten toe, bak ze ongeveer 3 minuten of tot de tomaten beginnen te barsten. Druk op de achterkant van de tomaten met een vork om de sappen eruit te duwen. Blus met de witte wijn en schraap de aanbaksels los van de bodem met een houten lepel. Voeg dan de tomatenpassata toe samen met de chilivlokken en het resterende zout, zwarte peper en paprikapoeder. Voeg een beetje kookwater toe als de saus te dik is. Laat nog een drietal minuutjes doorkoken.
  5. Roer de spaghetti erdoor en voeg indien nodig nog een beetje kookwater toe. Voeg de parmezaan en peterselie toe en leg de scampi’s terug in de pan. Roer alles nog even door elkaar en laat nog even goed doorwarmen. Voeg indien nodig meer kookvocht toe.
  6. Verdeel de spaghetti over kommen, serveer met extra Parmezaanse kaas en wat extra peterselie.

Tip

Gebruik gerust diepgevroren scampi’s, dat heb ik ook gedaan. Laat ze voor gebruik ontdooien in een kommetje water en dep ze dan goed droog.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten