Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Spaghetti met scampi en tomaat

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Heerlijk deze spaghetti met scampi en tomaat! Hij is echt heel makkelijk en snel te bereiden… op minder dan een half uur had ik hem op tafel, perfect voor tijdens de week. Bovendien is het een echt smaakbommetje, dus ook om te serveren als er vrienden komen eten is deze een serieuze kandidaat! Geef er desgewenst een groene salade bij, besprenkeld met olijfolie en balsamico azijn.

 

Zoek je een mooie pan om gerechten als dit makkelijk in te bereiden? Zoek dan niet verder en kijk hier! (adv)

Ingrediënten

  • 400 g volkoren spaghetti
  • 500 g scampi’s, gepeld
  • 500 g kerstomaten
  • 200 g tomatenpassata
  • 200 ml droge witte wijn
  • olijfolie
  • boter
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • enkele takjes peterselie, fijngehakt
  • 4 tl paprikapoeder
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Doe de scampi’s in een ruime kom en meng ze met zout, zwarte peper  en 2 theelepels paprikapoeder. Voeg een scheut olijfolie toe, roer goed om en zet even apart in de koelkast.
  2. Kook de spaghetti in een grote pot met licht gezouten water. Giet af en bewaar 2 kopjes van het kookvocht.
  3. Verhit intussen wat olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Doe de scampi’s erin in een enkele laag en bak ze gedurende 1 minuut. Draai ze om en bak de andere kant gedurende 1 minuut. Haal de scampi’s uit de pan.
  4. Zet het vuur lager en smelt nu een klontje boter in dezelfde pan. Voeg de knoflook en de sjalot toe, fruit ongeveer 2 minuten. Voeg de kerstomaten toe, bak ze ongeveer 3 minuten of tot de tomaten beginnen te barsten. Blus met de witte wijn en schraap de aanbaksels los van de bodem met een houten lepel. Voeg dan de tomatenpassata toe samen met peper, zout, en paprikapoeder. Voeg een beetje kookvocht toe als de saus te dik is. Laat nog een drietal minuutjes doorkoken.
  5. Roer de spaghetti erdoor, voeg indien nodig nog een beetje kookvocht toe, en leg de scampi’s terug in de pan. Roer alles nog even door elkaar en laat kort doorwarmen.
  6. Verdeel de spaghetti over diepe borden, en werk elk bord af met een scheutje olijfolie, peterselie en wat parmezaanse kaas.

Tip

Gebruik gerust diepgevroren scampi’s, dat heb ik ook gedaan. Laat ze voor gebruik ontdooien in een kommetje water en dep ze dan goed droog.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen